Katledilişlerinin 102. yılında Mustafa Suphiler anıldı

featured
service

Bugün İstanbul’un Kağıthane ilçesinde Türkiye Komünist Partisi’nin kurucuları Mustafa Suphi ve yoldaşlarını anmak için bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan ve TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam konuşma yaptı.

Açılış konuşmasında “Suphilerin mirasını daha ileri taşıma sorumluluğuyla ‘Böyle gitmez’ diyerek yola koyuluyoruz ve mücadeleyi büyütüyoruz” diyen TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam konuşmasının ardından sahneye TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ı davet etti.

‘Biz halkımıza bıraksak, Türkiye ekonomisini devletleştirecektir’

Türkiye’nin içinden geçtiği süreç ve TKP’nin yaklaşan seçimlere ilişkin tutumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Okuyan, Okuyan TKP’nin siyasetinin temelde toplumun büyük kesimi tarafından onaylandığına işaret ederken, “Biz halkımıza bıraksak, halkımız Türkiye ekonomisini devletleştirecektir” dedi. 

Okuyan son ekonomik krizde bu görüşlerin daha da yaygınlaştığına işaret ederek, “Herhalde dünyada devletleştirmenin çözüm olduğunu bu kadar yaygın düşünen başka bir halk yoktur” dedi ve TKP’nin çok temel hedefleri arasında NATO’dan çıkılması ve tarikat ile cemaatlerin kapatılmasının olduğunu belirtti. “Tarikatlar ve cemaatler çocuklarımıza tecavüz etti, kadınlarımızı tutsak etti” diyen Okuyan, bu kurumların herhangi bir meşruluğu olmadığını vurgulayarak gericilikle mücadelenin altını çizdi.

Türkiye Komünist Partisi’nin siyasetinde bir ödün vermesinin söz konusu olamayacağını belirten Okuyan, “TKP’nin küçük hesaplara hapsolması ayıp” derken bu sebepten ötürü de TKP’nin sürekli örgütlenmesinin bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

‘TKP Erdoğan’ın gitmesi için çalışacak’

TKP’nin 14 Mayıs seçimlerine dair yaklaşımı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında muhalefetin çıkartacağı adaya nasıl bakacaklarını anlatan Okuyan şöyle konuştu:

“Diğer mesele ne olacak? Erdoğan meselesi… Biz düzen içi çözümlerin bu halkı oyalayacağını söylüyoruz. Dolayısıyla Altılı Masa’dan çıkacak olan aday bu halk için bir şey değiştirmeyecek. Sokakta insanlar ‘Ben TKP’yi destekliyorum’ diyor, sonra ‘Ama seçimlerde Erdoğan’ın karşısındaki adaya vereceğim.’ diye ekliyor. Bu duyguyu değiştiremiyoruz ve değiştirmek de istemiyoruz.”

“Erdoğan bu halka yeterince ulaşmamızı engelliyor” diyen TKP Genel Sekreteri, “TKP Erdoğan’ın gitmesi için çalışacak, buna mecburuz. Ama kimse bizden susmamızı istemesin” diye ekledi.

Altılı Masa’nın içinde AKP’nin kurucuları ve aynı ideolojiyi paylaştığı figürlerin varlığına dikkat çeken Okuyan, bu ittifakın “AKP Türkiye’sinden bu ülkeyi çıkartmayacağını” söyledi.

15 Mayıs’ta elini güçlendirmiş bir TKP varsa o zaman umut yeşerir

Seçim sonrasına da gönderme yapan Okuyan, “Dört ay sonra yeni bir görevimiz olacak. 14 Mayıs günü seçim nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, Türkiye başka bir güne uyanacak. Ülkeyi kurtarmaya çalışıyoruz arkadaşlar. Elimizde ne olanak varsa, neyi yapmaya gücümüz yetiyorsa, onun bir fazlasını yapacağız. Eğer 15 Mayıs’ta bu ülkede elini güçlendirmiş TKP varsa, o zaman yüzümüz güler, o zaman Türkiye’de umut yeşerir. O zaman geçici süreliğine düzen partilerine kaptırdığımız, yüreği solda atan bütün dostlarımızı geri kazanırız.” ifadelerini kullandı.

Okuyan’ın konuşmasının ardından etkinliğe katılan TKP dostları TKP gönüllüsü olmak için formlarını doldurdu. Etkinlik müzik dinletisiyle sona erdi.

Katledilişlerinin 102. yılında Mustafa Suphiler anıldı