Kastamonulular dayanışma ruhunu Bursa’da yaşatıyor

featured
service

Pandemi dolayısıyla ara verdikleri ziyaretleri yeniden başlatan Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik, Gemlik’ten sonra İnegöl’e yaptıkları ziyarette hem yerel yöneticilerle, hem de esnaflar ve hemşehrileriyle buluştu. Genel Başkan Tiftik, dayanışma ruhunu Bursa’nın 17 ilçesinde yaşatacaklarını söyledi.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın İnegöl ilçesindeki ziyaretlere İnegöl Kastamonulular Derneği ile başlayan Genel Başkan İsmail Tiftik, Başkan Recep Yüce ve yönetim kurulu ile birlikte İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile Özel Kalem Müdürü Mehmet Levent Kayar’ı ziyaret etti.

İnegöl Kastamonulular Derneği ve Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Genel Başkan Tiftik, “İnegöl bizim gözbebeğimiz” diyerek, Bursa genelindeki çalışmalarından bahsetti. Pandemi dolayısıyla ara verdikleri ziyaretlere yeniden başladıklarını belirten Tiftik, pandemi dolayısıyla zor günler geçiren esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini anlattı.

“İki Şehir, Tek Yürek” sloganı ile barış ve kardeşlik köprüsü kurmaya çalıştıklarını ifade eden İsmail Tiftik, “Hiç işgale uğramadığımız halde Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de en fazla şehit veren iller arasındayız. Şehitler, Evliyalar diyarıyız. 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyoruz. Yapmış olduğumuz tanıtımlar sayesinde Bursa’da yöresel ürünlerimiz olan Tosya Pirinci, Taşköprü Sarımsağı, taş baskı ve el sanatları ürünleri, çekme helva,pastırma, siyez bulguru bayileri açılmıştır. Yaz aylarında Bursa’dan Kastamonu’ya turlar düzenlenerek Kastamonu tanıtımı yapılmaktadır. Bu sayede Kastamonu ekonomisine katkı sağlamaktayız. Yine Bursa’da yapmış olduğumuz Kastamonu günleri sayesinde Bursa dışından gelen misafirlerimizin yapmış oldukları konaklama, yeme, içme, tarihi ve Turistik yerlerde yapmış oldukları harcamalar ile de Bursa ekonomisine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Arastası (Hemşeri Dernekleri Yerleşkesi) projesi kapsamında Bursa Kastamonu Evi’nin yapımını sürdürdüklerini anlatan Tiftik, “İki katlı, bahçeli olacak Kastamonu evimizin alt katında yöresel ürünlerin sunulacağı restaurant ve kafe bölümü, üst katında toplantı salonları ile etkinliklerin yapılabileceği bahçesi bulunmaktadır. Gelecek nesillere miras olarak bırakacağız” dedi.

Bu arada Gemlik ile başladıkları ve İnegöl ile devam ettikleri bu ziyareti Bursa’nın diğer ilçelerinde sürdüreceklerini belirten Genel Başkan Tiftik, Bursa’nın diğer ilçelerinde de dayanışma ruhunu yaşatmaya çalışacaklarını söyledi. “Önemli olan birlik ve beraberliğimizin daim ve güçlü olmasıdır” diyen Tiftik, “Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu tüm imkanları ve gücüyle Bursa’nın 17 ilçesindeki hemşerilerimizin yanındadır” mesajı verdi.

Kastamonulular dayanışma ruhunu Bursa’da yaşatıyor