İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı’nın, Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde Trabzon Ortahisar ile karşı karşıya geldiği maçta, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekildi.
Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda oynanan ve 30-30 berabere sonuçlanan müsabakada, sporseverler tribünlerden taşıdıkları dövizlerle toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yaptı. İzmir ekibi sahaya, “Cumhuriyet Her Yerde/Sözlerimizle Eşitliği İnşa Ediyoruz” yazılı pankartla çıktı.
Seyirciler ise kadın erkek eşitliğine vurgu yapan dövizlerle mesaj verdi. Müsabaka 30-30 eşitlikle sonuçlanırken kadınların, erkeklerin ve toplumun tüm kesimlerinin potansiyellerini gerçekleştirebileceği bir ortam yaratmak için birlikte olunması yönünde çağrı yapıldı.

“Kadın Takımımıza Çok Önem Veriyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sabit Duran, hentbol branşında hem erkek hem de kadın şubesiyle Süper Lig’de mücadele eden tek kulüp olduklarını vurgulayarak, “Hentbol branşı olarak biz Türkiye Süper Lig’inde hem erkek hem kadın şubesiyle yer alan tek kulübüz. Kadın takımımıza çok önem veriyoruz. Kadınların toplumun her noktasında olması gerektiği gibi sporun da her noktasında olması gerektiğine inanıyoruz. Cemil Başkanımız da bu konuda çok hassas. Kadına yönelik şiddeti kınıyoruz. Son günlerde yaşanan olaylar hepimizi çok üzdü” ifadelerini kullandı.























