Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki haftalık aranın ardından bugün saat 15.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Dış politika, güvenlik ve ekonomi başlıklarının yer aldığı yoğun gündemli toplantıda birçok kritik konu ele alınacak.
Dış politika başlığında öne çıkan ilk konu, ABD ile İran arasında 19 Haziran’da İsviçre’nin Cenevre kentinde imzalanması planlanan anlaşma. Sürecin Türkiye’ye olası etkileri ile Ankara’nın diplomatik girişimlerinin toplantıda değerlendirileceği belirtiliyor.
Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki son gelişmeler de gündemdeki yerini koruyor. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Fransa ile imzaladığı askeri iş birliği anlaşması ve bölgedeki hareketlilik ele alınacak; Türkiye ile Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik adımlar görüşülecek.
NATO Zirvesi Hazırlıkları
Ankara’nın ev sahipliği yapacağı NATO Zirvesi’nin hazırlıkları da Kabine gündemine taşınacak. Türkiye’nin organizasyona ilişkin yürüttüğü çalışmalar ve zirvenin gündem başlıkları üyelerinin değerlendirmesine sunulacak.
Güvenlik başlığında “Terörsüz Türkiye” hedefi kapsamındaki çalışmaların seyri ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan yasal düzenlemeler masaya gelecek. Ekonomi gündeminde ise Orta Vadeli Program ve 12’nci Kalkınma Planı çerçevesindeki politikaların değerlendirilmesi bekleniyor.
ANKARA (İGFA)























