İzmit’in atıkları Milas’a umut oldu

featured
service

Muğla Milas’ta bu yılın Ağustos ayında meydana gelen yangın felaketinin ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret etmişti. Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından her iki kent arasında dayanışma ilişkisi güçlenerek devam ediyor.

MUĞLA (İGFA)- Muğla Milas’ta meydana gelen orman yangınlarından sonra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın iş birliğinde yeni bir çalışmanın başlangıcı 22 Aralık Çarşamba günü yapılıyor.

Milas Belediyesi ve İzmit Belediyesi arasında yürütülen proje kapsamında Kocaeli İzmit’te kurulan atık toplama alanlarından toplanan atıklar, geri dönüşüm işlemine tabi tutuldu. Geri dönüşüm işlemlerine tabi tutulan ürünlerden elde edilen kar ile yangından dolayı zarar gören bölgelerde zeytin fidesi dikimi gerçekleştirilecek.

Kampanya kapsamında zeytin fideleri yangından en çok etkilenen bölgelerden bir tanesi olan Gürceğiz Mahallesi’ne dikilecek. “Küllerimizden Doğuyoruz, hem doğayı koruyor hem de umutlarımızı yeniden yeşertiyoruz.” sloganıyla 22 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek fide dikim töreni, Gürceğiz Mahallesi’nde gerçekleştirilecek.

 

İzmit’in atıkları Milas’a umut oldu