İzmir’in yeni ürünü, tatlı patates

featured
service

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde yer alan Çapak Mahallesi’nde Şerafettin Baba’ya ait yaklaşık 15 dekar alanda ekimi yapılan tatlı patatesler hasat edildi.

İZMİR(İGFA)- Kırmızı ve mor türleri olan tatlı patates, Türkiye’de az üretiliyor. Az üretilen bir tür olan tatlı patates, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Torbalı İlçe Müdürlüğünün destekleri ile yetiştirildi.

Hasat olgunluğuna gelen patates için düzenlenen tarla gününe İzmir Ak Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdul Vahap Olgun, kurum müdürleri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

İZMİR’İN ÜRETİM POTANSİYELİ YÜKSEK

Şerafettin Baba’nın üretim için kendilerine ulaşmasıyla birlikte her türlü desteği sunduklarını dile getiren İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “İzmir 150’nin üzerinde  bitkisel ürün çeşitliliği ile üretim potansiyeli yüksek olduğu için katma değer açısından öncü bir şehir. Devletimizin verdiği destekler ile bu ürün çeşitliliğini biraz daha arttırmış olduk” dedi. 

“ÜRETMEK İSTEYEN HERKESE DESTEK OLACAĞIZ”

İzmir’in ürün çeşitliliğine eklenen ve hasadına başlanan tatlı patatesin üretimi, 30 ilçeye yaygınlaştırılmak isteniyor. 

Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Üretici Şerafettin Baba’yı örnek girişimciliğinden dolayı tebrik ederim. Ben öncelikle Şerafettin kardeşimize cesareti ve heyecanı için hem de İl Müdürümüz Mustafa Özen’e, üreticimize sahip çıkarak destek olduğu için teşekkür ederim.  Üreticilerimizin sorunları karşısında devletimiz, hükümetimiz ve kurumlarımızla yanındayız. Yeter ki onlar üretsinler, Şerafettin kardeşimiz gibi cesur ve girişimci olsunlar. Mahsülün hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi. 

 

İzmir’in yeni ürünü, tatlı patates