İzmir’in sembol lezzeti ‘Boyoz’un federasyonu kuruldu

featured
service

İzmir’in tarihi ve tescilli lezzeti boyoz çağ atladı. İzmir’de boyoz imalatı yapan firmalar ve alt kuruluşlarının yer aldığı dernekler aynı çatı altında birleştirilerek İzmir Boyoz ve Börek İşletmecileri Federasyonu kuruldu. Boyoz-Fed, İzmir’in sembol lezzetleri arasında yer alan boyozu dünyaya tanıtacak. Çeşitli proje ve etkinliklerle boyozun tanıtımı gerçekleştirilecek.

İZMİR (İGFA)- Kısa adı Boyoz-Fed olan Federasyon’un açılışı Buca’da kurulan hizmet binasında yapıldı. Açılışa özel olarak hazırlanan Türk Bayraklı boyoz motifi ve içerisinde farklı lezzetler barındıran rengarenk boyozlar büyük ilgi gördü. Kurdele kesiminden önce açılış konuşmasını gerçekleştiren Federasyon Başkanı Ümit Kuday, hedeflerini İzmir’in özel lezzeti boyozu dünyaya tanıtmak olarak açıkladı.

Kuday, “İzmir’imizin markası olan boyozun işletmecileri tarafından kurulan federasyonumuzun yeni binasını hizmete açıyoruz. Birbirinden değerli boyoz ve börek işletmecilerimizin bir arada olduğu eski kurumumuzun İzmir’de aktif olarak birçok projesi olmuştu. Hedefimiz bu projelerimizi geliştirerek İzmir’imizin markası olan ve tanıtımında büyük rol oynayan boyozun tanıtımının yapılmasıdır. İsteğimiz o ki; tüm değerli kurumlarımızın destekleri ile boyozu dünyaya tanıtarak İzmir’imize katkıda bulunmak, hem ticari hem de tanıtım yönünden geliştirebilmektir. Bu hedeflerle yola çıkan ekibimiz, önümüzdeki dönemde İzmir’e yakışan projelerle ve etkinliklerle sizlerle buluşacaktır” dedi.

İzmir’in sembol lezzeti ‘Boyoz’un federasyonu kuruldu