İYİ Parti’den Akyurt Belediyesi’nin arsa satış kararına tepki: Elde edilen gelir nereye harcandı?

featured
service

İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür, Akyurt Belediyesi’nin arsa satış kararına tepki gösterdi. Akyurt Belediyesi’nin Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden biri olması gerektiğini ifade eden Ünür, Başkan Hilal Ayık’a bazı sorular yönelttti. Ünür, belediyenin bütçesini, borç durumunu, 2019’dan bugüne hangi arazilerin satıldığını ve nerelere harcandığını sordu.

Akyurt’ta arsa satış kararı tartışma konusu olmaya devam ediyor. ‘Borçsuz belediye’ olarak bilinen Akyurt Belediyesi’nin almış olduğu karar sonrasında yaklaşık 83 milyon TL’lik bir gelir bekleniyor. 24 Ağustos’ta yapılacak olan ihale öncesinde bu karara İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür de sert bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Başkan Ayık’a 13 soru yönelten Ünür, belediyenin arsa satış kararı almasındaki nedenleri sorguladı.

“AKP Hükümeti işbaşına geldikten sonra ülkenin en kıymetli ve gelir getiren değerlerini son sürat satmaya başladı. Ülkemizin altın değerindeki varlıklarının özelleştirme adı altında yapılan satışlarını adeta film gibi seyrediyoruz” diyen Ünür, “Soruyorum; 21 yıldır özelleştirme adı altında yapılan peşkeşlerin bir tanesinde imzanız, emeğiniz, alın teriniz var mı? Sattıklarınızdan bir tanesi devrinizde yapıldı mı? Şimdiye kadar hep tenkit ettiğiniz, bir defa dahi takdir edemediğiniz kahramanların yaptıklarını yangından mal kaçırır gibi satın bakalım. Bir eser de siz yapın ve de satın da bir görelim. Ya da özelleştirmeden gelen paraların nerelere gittiğini açıklayın da bilelim. Satılacak fazla bir şeyimiz de kalmadı artık. Onlar böyle yapar da Akyurt Belediyesi durur mu? Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden biri olan, olması gereken Akyurt Belediyesi de durumdan vazife çıkararak Balıkhisar ve Büğdüz Mahallelerinde bulunan iki değeri araziyi yaklaşık 83 milyon TL bedelle ve 2886 Sayılı Kanunun ilgili maddesi gereğince “Kapalı Teklif” usulü ile satışa çıkardı.” diye konuştu.

ÜNÜR’ÜN YÖNELTTİĞİ SORULAR…
“BAŞKA AKYURT YOK”
Ünür, sosyal medya hesabından şu soruları yöneltti.
“Bir Akyurtlu olarak nacizane soruyorum :
1-
Akyurt Belediyesinin Bütçesi ne kadar, Bütçenin ne kadarı yatırıma, ne kadarı personel giderleri için ayrılmıştır?
2- 2019 Yılında yapılan devir teslimde Akyurt Belediyesinin herhangi bir kişi, kurum veya kuruluşa bir borcu bulunmakta mıydı?
3- Yine 2019 yılındaki devir teslimde Akyurt Belediyesinin gayrimenkul listesi nasıldı, şimdi ne durumdadır?
4- 2019 yılından bu yana Akyurt Belediyesi menkul ve gayrimenkul olarak neleri satmıştır, satılan değerlerden ne kadar gelir elde edilmiştir ve nerelere harcanmıştır?
5- Akyurtta yapılan Hastane, Millet Bahçesi ve Spor Kompleksi için Akyurt Belediyesi kaynaklarından yapılan harcama tutarı ne kadardır, ayrıca ilgili Bakanlıkların biliniyorsa eğer harcamaları ne kadardır?
6- Akyurt Belediyesinin bütçe/personel sistematiğinde kaç personel istihdam etmesi gerekmektedir, şu an çalışan sayısı kaçtır, ödenen aylık personel gideri ne kadardır?
7- Yapılan kültürel, sportif etkinlikler ile temsil ve ağırlama giderlerinde Maliye Bakanlığının tasarruf genelgesine uyulmakta mıdır? Yılın ilk 7 ayında ne kadar harcama yapılmıştır?
8- Mal, malzeme, hizmet alımı ve yapım işlerinde amir hüküm 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu olmasına ve “Açık İhale” usulü tercih edilir hükmüne rağmen yapılan malzeme ve hizmet alımları ile yapım işlerinin ne kadarı hangi gerekçeyle ve neden “Doğrudan Teminle” yapılmıştır?
9- Arazi satışı niçin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun “kapalı teklif usulü” ilkesi gereğince yapılacaktır, tekliflerin açılmasından sonra “Açık Artırma” ile herhangi bir pazarlık yapılacak mıdır?
10- Akyurt Belediyesinden emekli olacak personel sayısı belli midir, bu personele yapılacak ödeme ne kadardır?
11- Akyurt Belediyesinin -biliniyorsa- 31 Temmuz 2023 itibariyle borcu ne kadardır, alacağı ne kadardır?
12- Personel istihdamında gözetilen yeterlilikte liyakat mi-sadakat mi önceliğinizdir?
13- Kul hakkına inanır mısınız?
Saygıdeğer Akyurt Halkı;
Nacizane sordum yetkililere, zira;
Sorgulanmayan hayat yaşamaya değer değildir…
Lütfen sizde sorun, sorgulayın…
Bu topraklar savaşarak, kanla kazanıldı, satarak veya “parsel parsel” vererek değil…
Hesap verme makamında olanlar da hesap versin…
Unutma ki;
BAŞKA AKYURT YOK”

İYİ Parti’den Akyurt Belediyesi’nin arsa satış kararına tepki: Elde edilen gelir nereye harcandı?