İstanbul SEO Ajansı Hangi Özellikleriyle Dikkat Çekmelidir?

featured
service

İstanbul; her ne kadar Türkiye’nin başkenti olmasa da her açıdan en önemli şehridir. Taşı toprağı altın olarak bilinen İstanbul’da tahmin edebileceğiniz üzere çok sayıda SEO ajansı yer alır. Birçok kişi; SEO hakkında fikir sahibi değildir. Arama motoru optimizasyonu olarak da bilinen SEO; internet sitesinin Google arama sonuçlarında üst sıralarda olmasını hedefleyen markalar adına büyük bir öneme sahiptir.

İstanbul SEO ajansı seçimi sizi biraz zorlayabilir. Çünkü, her ajans; en iyi hizmeti verdiğini iddia eder. Fakat, İstanbul Seo ajansı seçimi sırasında birtakım hususlara dikkat edilmelidir. Gelin, bunlara bir göz atalım!

SEO Ajansı Seçimi Nasıl Olmalı?

SEO ajansı; yapmış olduğu çevrimiçi çalışmalar ile web sitelerini Google’da üst sıralara taşır. Her SEO ajansının farklı bir görev tanımı mevcuttur. Ancak, her ne olursa olsun, SEO ajansının arama motorları ile internet sitesi arasında köprü kurması gerekir. Bu noktada, markaların devreye girmesi ve kendileri ile en iyi şekilde köprü kuracak bir İstanbul SEO ajansını tercih etmeleri gerekli hale gelir. İstanbul SEO ajansı seçimi nasıl yapılır diye düşünenlerin aşağıdaki maddeleri dikkate almaları tavsiye edilir.

  • Her şeyden önce, ajansın hizmet verdiği markaların internet siteleri dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Bilhassa site içi ve site dışı optimizasyonlar üzerinde durulmalıdır. Çünkü, internet sitesi adına gerçekleştirilen tüm optimizasyon çalışmaları önemlidir. Bir başka deyişle, İstanbul SEO ajansının başarılı çalışmalara imza atıp atmadığına bakılmalıdır. Başarılı ve popüler markalara SEO hizmeti veren bir ajans ile çalışmak gereklidir.
  • İstanbul SEO ajansı; teknik detaylara hakim olmalıdır. Fakat, içerik kalitesi ve kullanıcı deneyimi gibi hususlar da en az teknik detaylar kadar önemlidir. Bir internet sitesini Google arama sonuçlarında üst sıralara taşımak adına siteye düzenli olarak özgün ve kaliteli içerikler eklenmelidir. Bunun yanı sıra, sitenin kullanıcı deneyimini iyileştirmesi şarttır. Her şeyden önce, internet sitesinin sayfaları hızlı bir şekilde açılmalıdır. Buna ek olarak, site; kullanışlı bir arayüze sahip olmalıdır. Ziyaretçiler; aradıkları detayları sitede en kısa sürede bulabilmelidirler.
  • İstanbul SEO ajansı seçimi titizlikle gerçekleştirilmelidir. Bilhassa sitenin backlink kullanma oranına bakılmalıdır. Yüksek oranda backlink kullanılması; zannedildiği kadar iyi değildir. Google; bu tür siteleri arama sonuçlarında gerilere atar.
  • İstanbul SEO ajansı; yapmış olduğu işlerle adından söz ettirmelidir. Ajansın geçmişte çalıştığı veya hali hazırda çalışmakta olduğu markalara neler kattığı üzerine odaklanılmalıdır. Söz konusu markaların internet sitelerinin Google arama sonuçlarındaki yerine bakılmalıdır.
  • SEO; kısa sürede verim alınabilecek türden çalışmalardan ibaret değildir. Müşterisinin internet sitesini Google’da üst sıralara taşıyacağını iddia eden SEO ajansının bunu nasıl yapacağına bakılmalıdır. Herhangi bir somut plan ortaya koymayan ve hedefleri belirlemeyen SEO ajanslarından kesinlikle uzak durulmalıdır.
İstanbul SEO Ajansı Hangi Özellikleriyle Dikkat Çekmelidir?