İstanbul Güngören’de ‘kentsel’ temel

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, 2017 yılında riskli yapı ilan edilen Göngören’deki ‘Doğakent Sitesi’ hak sahipleriyle yüzde 100 anlaşarak, kentsel dönüşüm sürecini başlattı.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören Gençosman Mahallesi’nde, kurum iştiraki KİPTAŞ’ın kentsel dönüşüm kapsamında inşa edeceği “Doğakent Evleri”nin temelini attı.

Temel atma töreninde konuşan İmamoğlu, iş ve ev yaşamının yaklaşık 14 yılının Güngören’de geçtiğini belirterek, “Güngören’in o zaman diliminden bugüne yaşadıklarını, sıkıntılarını bilirim. O bakımdan, buraya yapılacak her güzel işin, atılacak her adımın -inanın ki bir Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak değil- bir hemşehriniz, bir kardeşiniz olarak yanınızda olacağımı ve her hususta Güngörenlileri destekleyeceğimi ifade etmek isterim” dedi.

GÜNGÖREN BELEDİYESİ’NE ELEŞTİRİ, ÇEVRE BAKANLIĞI’NA TEŞEKKÜR

“Doğakent Evleri”nin kentsel dönüşüm sürecince Güngören Belediye Başkanlığı’nın basiretsizliğinin söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan İmamoğlu, “Süreci; akılcı, vicdanlı ve adaletli yönetememiştir. Ama hem vatandaşlarımızın feraseti hem KİPTAŞ kurumumuzun sürece zamanında müdahale edip, zamanında takipleri yapması ve de açıkçası teşekkür ederim ki Şehircilik Bakanlığı’nın da bu anlamda doğru müdahaleler yaparak sürece katkı sunması vesilesiyle bu iş, bu zamana, bu ana gelmiştir” diye konuştu.

KİPTAŞ’ın bu anlamda bütün İstanbul’un emrine amade olduğunun altını çizen İmamoğlu, vatandaşlara, “İstanbul Yenileniyor” kampanyasına katılma ve destek verme çağrısında bulundu. Vatandaşlara, “Lütfen uzlaşınız” şeklinde seslenen İmamoğlu, “Allah korusun, bir deprem olduğunda, canımızdan hiçbir şey değerli değildir” dedi.

İstanbul Güngören’de ‘kentsel’ temel