İmamoğlu: “Siz isteyin biz yapalım”

featured
service

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurum iştiraki Medya A.Ş.’nin hayata geçirdiği, genç girişimcilerin hayalindeki oyunu geliştirebilecekleri OGEM’in açılışında konuştu.

İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Medya A.Ş., genç girişimcilerin hayalindeki oyunu geliştirebilecekleri kamu destekli kuluçka merkezini hayata geçirdi. Oyun projesini hayata geçirmek isteyen girişimcileri destekleyerek, küresel pazarda yer almalarına olanak sağlayacak “Oyun Geliştirme Merkezi” (OGEM), İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından hizmete açıldı.

Beyoğlu’ndaki İBB İletişim Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan İmamoğlu, dünyanın teknolojik anlamda büyük bir değişim içinde olduğunu vurgulayarak, “Bu değişim, aynı zamanda yeni nesil teknolojileri önümüze koyuyor ve bu teknolojilerle ortaya çıkan sektörler, bizim yaşamımızı, kültürel anlamdaki yolculuğumuzu her açıdan derinden etkiliyor” dedi. 

‘İSTANBUL’UN YARATICILIK VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ OLMASINI İSTİYORUZ’

Çağı yakalayacak değişimleri harekete geçirecek kentlerin başında İstanbul’un geldiğinin altını çizen İmamoğlu, kentin bu anlamda dünyaya öncü işler yapmasının önemine dikkat çekti. “Hem İstanbul’un yaratıcı ve girişimci gençleri hem de yakın çevrede sizinle beraber iş üretebilecek başka ülkelerden de gençler için İstanbul, bir yaratıcılık ve girişimcilik merkezi” diyen İmamoğlu, “O bakımdan ben, bu potansiyelinin hayata geçmesini ve bu konuda zaman kaybetmemeyi çok istiyorum” diye konuştu.

OGEM’in, gençlerden beklentisinin, “Siz isteyin, biz yapalım” olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Siz oturun, çalışın, bizim arkadaşlarımızla iş birliği yapın. Sektörlerden buraya iş birliği yapmak isteyen kurum ve kuruluşları davet edelim. Yani biz, artık buranın böylesi bir merkez olmasıyla, zaten başarı elde edilmiş bir alanın büyütülmesiyle ilgili bir adım atıyoruz. Bundan sonrasında en az bizim kadar hak sahibisiniz ve bizim kadar bütün girişimciler burada söz sahibi olacaklar. Bunu da geliştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

İmamoğlu: “Siz isteyin biz yapalım”