‘‘İlk Yardım’’ Pursaklar Belediyesi’nden

featured
service

Pursaklar Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda belediye personeline verilen ilk yardım kursunun ardından başarılı olanlara sertifikaları takdim edildi.

Pursaklar Belediyesinin farklı birimlerinde çalışan personeller; ilk yardım nedir, nasıl yapılır, temel hayat desteği, hasta ve yaralı taşıma teknikleri gibi temel konuları hakkında uygulamalı olarak kurs alan 40 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

‘‘İlk yardım bilmek hayat kurtarır’’

Kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan personeli tebrik eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Çalışma arkadaşlarımızdan 40 kişi İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk yardım kursunu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Dünyanın binbir türlü hali var. Olası bir kaza durumunda çoğu zaman hastaneye gitmeden anında müdahalenin yapılması gerekiyor. Kamu sektöründe olmamız açısından da hem kendi hem de vatandaşımız açısından can ve mal güvenliği ön planda olmalı. Belediye personelimizin de bu anlamda eğitimli olması kurumumuz açısından önem arz ediyor. İlk yardım bilmek hayat kurtarır. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum’’ dedi.

Kalp masajı ve suni teneffüs eğitimi, trafik kazalarında ve enkazda kurtarma, kırık, yanık ve boğulma durumunda uygulanacak ilk yardım teknikleri konularında kapsamlı bir eğitim alan personeller, acil bir durumda yaralılara anında müdahale edebilecek.

‘‘İlk Yardım’’ Pursaklar Belediyesi’nden