İlhan Usmanbaş’ın 100. doğum gününe özel konser

featured
service

Modern müzik bestecisi, Türkiye’ye nice değerli müzisyenler kazandırmış müzik öğretmeni ve Darüşşafaka Cemiyeti’nin eğitim destekçisi İlhan Usmanbaş’ın 100. Doğum Günü, Darüşşafaka Cemiyeti’nin Kadıköy Süreyya Operası’nda düzenlediği özel bir konserle kutlandı.

İlhan Usmanbaş, yaptığı bestelerle sadece Türkiye’de değil dünyada takdir toplamış bir sanatçı. Besteleriyle pek çok ödül alan ve “devlet sanatçısı” unvanı verilen, eğitimin önemine inancıyla Darüşşafaka’ya eğitim desteğinde bulunan ve aynı zamanda eşi Atifet Usmanbaş ile rezidans bağışçısı olan Prof. Dr. İlhan Usmanbaş’ın 100. Doğum Günü, Darüşşafaka Cemiyeti’nin düzenlediği özel bir konserle kutlandı.

19 Aralık Pazar günü, Süreyya Paşa’nın Darüşşafaka Cemiyeti’ne emaneti olan Kadıköy Süreyya Operası’nda düzenlenen özel konsere Usmanbaş’ın öğrencileri ve sevenleri eşlik etti. Sunuculuğunu Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Gülsen Tuncer Ayça’nın üstlendiği özel kutlamada; “Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en büyük sanat değerlerinden biri olan İlhan Usmanbaş hocamızın, 100’üncü yaş günü dolayısıyla bir araya geldik. Onun yaş gününü, en çok sevdiği, hayatını adadığı müzikle kutlamak; içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde ruhumuzu onun besteleriyle yeniden canlandırmak istedik” dedi. 

İlhan Usmanbaş’ın 100. doğum gününe özel konser