Hz. Mevlana Bursa’da anıldı

featured
service

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri, Hak’ka vuslatının 748’inci yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlevî Ayini-i Şerifi ve semâ töreniyle anıldı.

BURSA (İGFA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü, ‘Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında’ Mevlânâ Hazretleri’nin vuslatının 748’inci yılı nedeniyle Mevlevî Ayini-i Şerifi ve semâ töreni düzenledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda gerçekleşen Mevlevî Ayini-i Şerifi ve semâ törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Katılımın yüksek olduğu programın ilk bölümünde Televizyon Programcısı Yazar Serdar Tuncer, Mesnevi’den ve Mevlânâ Hazretleri’nin şiirlerinden örnekler sundu. Türk Sanat Müziği Bölümü Sanatçısı Abdülbaki Nasır Dede, Acem Buselik makamındaki Mevlevî Ayini-i Şerifini icra ederken; Galata Mevlevihanesi’nin semazenleri de sema etti.

Geceye katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik ve Orkestra Şube Müdürü Muhterem Çevik, etkinliğin sonunda konuk konuşmacı Serdar Tuncer, Galata Mevlevihanesi Baş Semazeni Selçuk Gürez, Hâfız Recep Altaş, Kemençe Sanatçısı Orhan Eryılmaz ve Akademisyen Sanatçı Doç.Dr. Zinnur Kanık’a çiçek takdim etti.

Hz. Mevlana Bursa’da anıldı