Hilal Ayık: Biz efsane başkanla Akyurt’a efsane hizmetler etmek istiyoruz

featured
service

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, yeniden adaylığının duyurulmasının ardından gazetemize açıklamalarda bulundu. Ayık, “Biz bu dönemde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmak ve Büyükşehir’in imkanlarını Akyurt’a getirmek istiyoruz. Bunun da Turgut başkanımızla olacağına inanıyoruz. Turgut Başkan 20 yıl Keçiören’de destan yazmış, efsane başkan. Biz efsane başkanla Akyurt’a efsane hizmetler etmek istiyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Akyurt Belediye Başkan adaylığı açıklanan Hilal Ayık, Akyurt’ta İlçe Seçim Koordinasyon Merkezinde partililer ile bir araya geldi. Burada gazetemize bir açıklama yapan Ayık, adaylığı ile ilgili konuştu. Ayık, “Öncelikle seçim sürecinin Ankara’mıza, Akyurt’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Akyurt benim memleketim, doğduğum büyüdüğüm yer, insanın doğduğu büyüdüğü yere hizmet etmesi çok büyük bir şeref, ayrı bir hissiyat, o yüzden ben hep kendimi şanslı addediyorum ve rabbime şükrediyorum, bana memleketime, doğup büyüdüğüm topraklara hizmet etme şansı verdiği için. Akyurtlu hemşerilerime de teşekkür ediyorum, sonuçta biz aday oluyoruz ama takdir edip oy veren onlar. Sağ olsunlar güvendiler, desteklediler ve bizi başkan olarak seçtiler” dedi.

“YAPMIŞ OLDUĞUMUZ HİZMETLERİN TAKDİR EDİLMESİNDEN MUTLUYUZ”

Akyurt Belediyei olarak yapmış oldukları çalışmalara değinen Ayık, “5 yılda biz elimizden geldiği kadar gayret ettik. Sosyal hayatı canlandırmaya, yol, asfalt problemlerini çözmeye gayret ettik. Çalışmalarımızın merkezine de gençlik yatırımlarını, kadın yatırımlarını aldık. Şimdi baktığımızda etüt merkezleri, kütüphaneler, lokaller, sosyal tesisler, mahalle konakları, engelsiz yaşam merkezimiz, bunlar çok önemli sosyal tesisler ve tamamı dolu. Bebek kütüphanesini o zaman Anne-Çocuk kütüphanesi ismi olarak duyurmuştuk seçim kitapçığımızda. Herkes ‘Bebeklerin kütüphanesi olur mu?’ demişti. Şu an randevu almak isterseniz dolu. Bir tane daha yapsak talep var. Biz elimizden geldiğince, doğal afetlere, pandemiye rağmen gayret ettik ve olumlu işler yaptığımıza inanıyorum. Tabi ki insanın eksiği vardır, bizim de muhakkak eksiğimiz vardır ama biz var gücümüzle çalıştık. Bu çalışmada meclis üyelerimizin, başkan yardımcılarımızın, müdürlerimizin, belediyedeki çalışma arkadaşlarımızın emeği büyük. İşin diğer tarafı, biz siyasi görevlerde yapıyoruz, teşkilatımızın da desteği büyük, burada ilçe başkanımız, kadın kolları, gençlik teşkilatı ve tüm kademelerimizle de çok uyumlu çalıştık. Bu yönden iyi bir süreç gösterdik. Haliyle vatandaşlarımızın takdiri anketlere yansıdı. Ve bu da bize genel merkezimiz tarafından tekrar aday gösterilmek üzere geri döndü. Yapmış olduğumuz çalışmaların takdir edilmiş olmasından mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“EFSANE BAŞKANLA AKYURT’A EFSANE HİZMETLER ETMEK İSTİYORUZ”

Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alamadıklarını dile getirerek, “Biz efsane başkanla Akyurt’a efsane hizmetler etmek istiyoruz.” diyen Ayık, “Bundan sonra önceliğimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni tekrar almak. Çünkü biz Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden umduğumuz hizmeti alamadık, rutinler dışına gidemedik. Ben çok üzülerek söylüyorum. Bugün Büyükşehir Belediyesi’nin yaptı deyip açabileceğimiz ufacık bir kütüphanemiz, sosyal tesisimiz dahi yok. Gönül isterdi ki, hangi partiden olursa olsun Büyükşehir Belediye Başkanı buraya hizmet etmiş, biz de gelip hep birlikte kurdelesini kesiyor olalım. Maalesef Akyurt’ta böyle bir durum olmadı. Biz bu dönemde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmak ve Büyükşehir’in imkanlarını Akyurt’a getirmek istiyoruz. Bunun da Turgut başkanımızla olacağına inanıyoruz. Turgut Başkan 20 yıl Keçiören’de destan yazmış, efsane başkan. Biz efsane başkanla Akyurt’a efsane hizmetler etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Seçilmesi halinde önümüzdeki 5 yıla dair ise Ayık, “Mevcutta vatandaşlarımızın memnun olduğu hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Onların bize önerdikleri, eksik gördükleri, bizimde sahada eksik gördüğümüz noktalara dokunacağız, temas edecek projelerimiz var. Bunları da yakın zamanda açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

ALTIOK GİDECEK, ALTINOK GELECEK

AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım ise, “Allah’ın izniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden kazanacağız. Altıok gidecek, Altınok gelecek” dedi.

Hilal Ayık: Biz efsane başkanla Akyurt’a efsane hizmetler etmek istiyoruz