Hacıkadın Kent Ormanı Kışa Hazır!

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 480 bin metrekarelik geniş bir alanda hizmete açılan Hacıkadın Kent Ormanı, kış aylarında da Başkentlileri doğayla buluşturmayı sürdürüyor.

Alanda yapılan yeni düzenlemelerle birlikte piknik alanları, soğuk hava şartlarına uygun hale getirildi. Çardaklara yerleştirilen pelet sobaları ve şeffaf çadırlar, ziyaretçilere sıcak ve konforlu bir ortam sunuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Orman Genel Müdürlüğü’nden 25 yıllığına kiralayarak Başkentlilerin kullanımına açtığı Hacıkadın Kent Ormanı, şehir içinde doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenleri bekliyor. BelPlas Ankara Termoplastik ve Bakım Onarım Hizmetleri AŞ tarafından gerçekleştirilen düzenlemelerle çardaklara entegre edilen pelet sobaları ve şeffaf çadırlar, kış mevsiminde dış etkenlerden korunmayı sağlıyor.

Hacıkadın Kent Ormanı Kışa Hazır! 1

Mangal keyfi seven Başkentliler, 1 milyon 480 bin metrekarelik bu kent ormanında, 81 çardak içinde mangal yakma ve piknik yapma imkanı bulacaklar. Özellikle 40 çardak şeffaf çadırlarla kaplanırken, 20 çardak ise özel yapım pelet sobalarıyla donatıldı. Pelet sobaları, çevre dostu ve odununa göre daha verimli bir ısı kaynağı olarak öne çıkıyor. 3 kilogram pelet yaklaşık 4 saat boyunca yanarak çardakları ısıtıyor.

BelPlas AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Tokmak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kendi üretimimiz olan peletlerin kullanıldığı özel yapım pelet sobalarını mesire alanımızda bulunan çardaklarda kullanıma açtık. Vatandaşlarımızın daha huzurlu, daha sıcak bir ortamda vakit geçirmeleri için mesire alanımıza bekliyoruz” dedi.  

Hacıkadın Kent Ormanı, haftanın her günü ziyaretçilere açık olacak.

Hacıkadın Kent Ormanı Kışa Hazır!