1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Gölbaşı
  4. Gölbaşı’nda 850 Öğrenciye Kırtasiye Yardımı

Gölbaşı’nda 850 Öğrenciye Kırtasiye Yardımı

featured

Gölbaşı Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteği sağladı. Başkan Yakup Odabaşı’nın talimatıyla hayata geçirilen proje kapsamında 382 ailenin 850 öğrencisine okul malzemesi dağıtıldı.

Belediye ekipleri, öğrencilerin yaş ve okul seviyelerine göre hazırladığı kırtasiye paketlerini ailelere ulaştırdı. Dağıtılan malzemeler arasında defter, kalem, boya, eğitim araçları ve yardımcı materyaller bulunuyor.

Dağıtılan kırtasiye malzemeleri şu şekilde: 6 bin 720 adet defter (kareli, çizgili, güzel yazı ve resim), 2 bin 600 adet boya kalemi (kuru, sulu, pastel ve keçeli), 10 bin 368 adet kurşun kalem (siyah ve kırmızı). Ayrıca ödev dosyası, makas, yapıştırıcı, silgi, cetvel takımı, Türkçe sözlük, renkli karton ve boyama kitabı gibi yardımcı malzemelerden toplam 6 bin 92 adet dağıtıldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bizim için sosyal belediyecilik; yalnızca yol, park, bina yapmak değil, insanımıza dokunmaktır. Eğitim, toplumların gelişmesinin temel taşıdır. Bizler, Gölbaşı Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitim hayatlarında karşılaştıkları zorluklara kayıtsız kalamazdık. Özellikle ekonomik zorluklar yaşayan ailelerimizin yükünü hafifletmek ve çocuklarımızın okula daha motive başlamalarını sağlamak amacıyla bu desteği sağladık. Bu yıl 382 ailemizin 850 çocuğuna kırtasiye desteği verdik. Çocuklarımızın eğitiminde ihtiyaç duyacağı tüm temel malzemeleri titizlikle belirledik ve ulaştırdık. Onların başarılı bireyler olarak yetişmesi, bizim en büyük arzumuzdur. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm öğrencilerimize başarılı, sağlıklı ve umut dolu bir eğitim yılı diliyorum.”

Gölbaşı’nda 850 Öğrenciye Kırtasiye Yardımı