Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Sahne Genç Ses” yarışmasının finali, 20 Haziran’da ABB Müzik Stüdyosu’nda gerçekleştirildi. Mayıs ayında başlayan süreçte 7-12 Mayıs tarihleri arasında alınan yüzlerce başvurunun ardından ön elemeleri geçen 5 grup ve 13 solist, canlı performanslarını sergiledi.
ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, “Uzun bir hazırlık sürecinin ardından bugün burada genç sanatçılarımızla bir araya geldik. Yüzlerce başvuru arasından seçilen gençlerimiz sahne deneyimi kazanma fırsatı buldu. Buradaki temel amacımız genç sanatçıları desteklemek ve sahne alma konusunda fırsat bulamayan müzisyenlere alan açmak” dedi.

“15-16 Yaşımdan Beri Sokakta Müzik Yapıyorum”
Finale katılan genç müzisyenlerden Mustafa Mert, “15-16 yaşımdan beri sokakta müzik yapıyorum. Sokakta müzik, her zaman yasaktı. Evde müzik yapıyorum, komşular rahatsız oluyor. Hiçbir yerde müzik yapamıyoruz. Burası iyi ki açıldı. En azından evimde bile icra edemediğim sanatımı burada icra edebilirim. Müzik iyi ki var. Müzik olmasaydı daha farklı yerlerde olabilirdim şu an” dedi.

Finalistler Deneyimlerini Aktardı
Finalistlerden Esin Neftçi yarışmanın atmosferini şöyle değerlendirdi: “Burada gençlere çok güzel bir imkân sağlandı. Burada olmaktan gerçekten çok mutluyuz. Herkes bizi çok güzel karşıladı. Yarışma ortamından çok gençleri destekleyen ve gelişimlerine katkı sağlayan bir atmosfer var. Her şey için teşekkür ediyoruz.”
Yarışmacı İsmail Karsandı ise şunları söyledi: “Her şey çok mükemmeldi. Ses sistemi olsun, sahne olsun, her detay çok güzeldi. Bizler çok keyif aldık. Büyük bir zevkle çaldık ve söyledik.”























