Gaziantep’te 27 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali Projesi

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Yeşil Şehir programına dahil olmasıyla beraber 27 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali Projesi için 17 milyon avroluk kredi ve hibe sözleşmesinin resmi imzaları atıldı.

GAZİANTEP (İGFA)- Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iş birliğinin yeşil dünya kapsamında önemli bir adım olduğunu belirterek “Yeşil Dünya için Yeşil Gaziantep Hazır” mesajını verdi.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda EBRD’nin Yeşil Şehir Programı’na dahil edilen Gazi şehir, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilk adımı attı. Büyükşehir tarafından kurulması planlanan 27 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali için 17 milyon avroluk kredi ve hibe anlaşmasının resmi imzaları yapılan çevrimiçi toplantıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve EBRD Sürdürülebilir Altyapı Yönetici Direktörü Nandita Parshad tarafından imzalandı. 7 milyon avrosu hibe, 10 milyon avrosu kredi şeklinde finanse edilecek santralin, yıllık 48 milyon kilovat saat enerji üretim yapması bekleniyor. Başkan Şahin, EBRD ile yapılan iş birliğinin yeşil dünya için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Yeşil Dünya için Yeşil Gaziantep Hazır” dedi.

Gaziantep’te 27 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali Projesi