Filistin bayrağı katil İsrail’in Büyükelçilik konutu önünde 

featured
service

Ankara’da bir araya gelen yurttaşlar kurdukları insanlık zincirinde elden ele taşıdıkları Filistin bayrağını İsrail Büyükelçiliği konutu önüne astı.

Türkiye Komünist Partisi’nin çağrısı ile dün akşam saat 19.00’da Ankara Kuğulu Park’ta bir araya gelen yurttaşlar, eli kanlı, utanmaz işgalcilere ve onların destekçilerine karşı, Filistin halkı ile dayanışma için bir araya geldi.

Kuğulu Park’ta toplanan yüzlerce yurttaş, İsrail’in Filistin’de on yıllardır süren işgalini ve haftalardır devam eden saldırıları protesto etmek için oluşturulan insanlık zincirinin parçası oldu.

Filistin bayrağı katil İsrail'in Büyükelçilik konutu önünde  1

Kurulan zincirde elden ele uzanan Filistin bayrağı İsrail Büyükelçiliği konutu karşısına asıldı. Eylemde konuşma yapan TKP Merkez Komitesi üyesi Ali Ufuk Arikan: “Bugün Katil İsrail Büyükelçiliği karşısına astığımız bayrak bir sözdür. Bu söz barbarlara, katliamcılara karşı direnen Filistin halkının sesi içindir. Bu bayrak, bu ülkenin emekçi halkının, direnen Filistin halkının yanında olduğunun göstergesidir.” dedi.

Yüzlerce Ankaralının parçası olduğu eylem, Filistin bayrağının asılmasının ardından, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “İşgalciler her zaman kaybeder”, “Filistin halkı yalnız değildir” ve “Katil İsrail, katil ABD” sloganlarıyla sona erdi.

Filistin bayrağı katil İsrail’in Büyükelçilik konutu önünde