1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Etimesgut
  4. Etimesgut’ta AYK IOM Zafer Kupası Yelkenli Yarışları Düzenledi

Etimesgut’ta AYK IOM Zafer Kupası Yelkenli Yarışları Düzenledi

featured

Etimesgut Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıldönümü kapsamında Göksu Parkı’nda “Etimesgut Belediyesi – AYK IOM Zafer Kupası” adlı radyo kontrollü yelkenli yarışları düzenledi.

Ankara Yelken Kulübü ve Başkent Model Yat Kulübü’nün iş birliğiyle gerçekleştirilen yarışlara International One Metre (IOM) sınıfı yelkenli tekneler katıldı. Etkinlik, sabahın erken saatlerinden itibaren başlayarak gün boyu devam etti ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Etimesgut'ta AYK IOM Zafer Kupası Yelkenli Yarışları Düzenledi 1

Yarışma çift etap halinde gerçekleştirildi. Her etapta yarışçılar, kendi beceri ve stratejilerini en iyi şekilde sergileyebilmek için kıyasıya bir rekabet içine girdiler. Etkinlik alanında bir araya gelen vatandaşlar, rüzgarın etkisiyle teknelerin su üzerinde ilerleyişini büyük bir heyecanla izledi.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da etkinlikte bulunarak yarışçılar ve izleyicilerle bir araya geldi. Yarışma sonunda dereceye giren yarışçılara ödülleri Belediye Başkanı tarafından takdim edildi.

Etimesgut'ta AYK IOM Zafer Kupası Yelkenli Yarışları Düzenledi 2

Yarışmada birinciliği Yiğit Özarslan (Ankara Yelken Kulübü) kazandı. İkinci sırayı Mustafa Şişman Yazıcı (İstanbul Yelken Kulübü), üçüncülüğü ise Murat Kahraman Çetin (Başkent Model Yat Kulübü) elde etti.

Özel ödüllerde Kadın Sporcu Ödülünü Ankara Yelken Kulübü’nden Şanal Altınoğlu, En Genç Sporcu Ödülünü ise Marmaris Ferdi Kulübünden Şana Hatunoğlu aldı.

Etimesgut’ta AYK IOM Zafer Kupası Yelkenli Yarışları Düzenledi