Erdoğan: Yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dünya Bankası işbirliğiyle deprem bölgesindeki KOBİ’lere işletme başına faizsiz 200 bin ila 750 bin lira arasında kredi sağlanacağını duyurdu.

Erdoğan, aynı zamanda afetten zarar gören 11 ilde 200 bin konutun inşaatının hızla devam ettiğini ve bu konutların sene sonuna kadar teslim edilmesinin planlandığını belirtti.

Ayrıca, enflasyonla mücadelede iş dünyasını da harekete geçirmek amacıyla başlatılan “İndirim kampanyası”na 400’den fazla firma ve 50 bine yakın şubenin katıldığını vurgulayan Erdoğan, bu sayının her geçen gün arttığını ifade etti. Bu girişimlerin, enflasyonun düşürülmesine katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Deprem bölgesindeki KOBİ’lerimize yönelik KOSGEB vasıtasıyla yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz.

Dünya Bankası’yla iş birliği halinde işletme başına 200 bin lira ila 750 bin lira arasında faizsiz kredi sağlayacağız.

Afetten zarar gören 11 ilimizde 200 bin konutun inşası hızla devam ediyor. Yapımı biten konutları yakında etap etap teslim etmeye başlıyoruz.

Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz. Diğer konutların teslimatlarını da peyderpey yapacağız.

Farklı kampanyalarla enflasyonla mücadelemize iş dünyamızı da dâhil ediyoruz. “İndirim kampanyası” çağrımıza 400’den fazla firma 50 bine yakın şubesiyle katıldı, bu sayı her geçen gün artıyor.

Tüm dünya gibi bizi de olumsuz etkileyen enflasyonu yeniden tek haneye indireceğiz”

Erdoğan: Yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz