Erdoğan: “Aynı hızla indirim bekliyoruz”

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde ekonomist ve akademisyenlerle bir araya geldiği toplantıda konuştu.

İSTANBUL (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla ve hangi oranla yükseltiyorlarsa aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz.” dedi.

Dolmabahçe Ofisi’nde ekonomist ve akademisyenlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke olarak İzmir İktisat Kongresinden beri ekonomide bizi hedefe ulaştıracak bir yön tayin etmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, “Dönemin ruhuna uygun araçlar ve yöntemlerle başlatıtğımız tüm hamleler maalesef bir kısım küresel, bir kısmı kendi iç dinamiklerimize bağlı sebepler dolayısıyla yarım kalmıştır. Hep söylediğim gibi 1923 İktisat Kongresi kararlarının ömrü, 1929 Büyük Buhranı’na kadar sürmüştür. Türkiye ilk defa bizim hükümetlerimiz döneminde yaklaşık 20 yıllık kesintisiz bir kalkınma süreci yaşamıştır. Bu sayede asıl büyük ekonomik hamlemizi yapabilmemiz için gerekli olan altyapıyı önemli ölçüde tamamlamayı başardık” diye konuştu.

ERDOĞAN’DAN PİYASAYA AYAR!

Adımları atarken ilginç olan Başbakanlığı dönemindeki olaya dikkati çeken Erdoğan, “Nisan 2013 Merkez Bankamızın rezervi, 135,243 milyar dolardı. Sonra tabii bir iniş yaşandı ve en düşük nokta ise Eylül 2020, 83,517 milyar dolar. Ondan sonra tekrar toparlanma dönemine geçtik. Bu toparlanmayla beraber de şu anda geldiğimiz nokta, bugün itibarıyla 115 milyar doların üzerindeyiz ki bu aradaki gidişle çok daha iyi bir konuma gelecek. Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla ve hangi oranla yükseltiyorlarsa aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz” dedi.

Erdoğan: “Aynı hızla indirim bekliyoruz”