Erciyes’e Gitmeyi Düşünenlere Tavsiyeler!

featured
service

Türkiye; Avrupa’nın önde gelen turizm adreslerinden birisidir. İnsanlar; yalnızca yazın tatil yapılabileceğine dair bir önyargı içerisindeler! Ancak, istenildiği takdirde bilhassa kış aylarında da yıllar sonra bile hatırlanacak türden bir tatil yapılabilir. Kış tatili yapmayı düşünüyorsanız size ısrarla Erciyes’i öneriyoruz.

Erciyes; kış turizmi konusunda Uludağ ile yarışır. Kışın buraya gelenlerin yapabilecekleri çok fazla aktivite vardır. Ayrıca, Erciyes’te kalitesiyle dikkat çeken Erciyes otelleri de bulunur.

Erciyes’te Ne Yapılır?

Erciyes; kış sezonunun en güzel yaşandığı yerlerden birisidir. 1 Kasım itibariyle başlayan kış sezonu 1 Mayıs’ta sona erer. Erciyes; coğrafya derslerinden aşina olduğumuz üzere yükseltisi fazla olan bir yerdir. Bu yüzden, burada devamlı kar vardır. Hatta, ince toz karın varlığına rastlanır. Erciyes; sahip olduğu kış turizmi özellikleriyle yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en önemli yerlerinden birisidir.

Erciyes denildiği zaman akla doğal olarak Erciyes Kayak Merkezi gelir. Burada akla gelebilecek tüm kar ve kış etkinlikleri yapılır. Bunun yanı sıra, Erciyes’i istediğiniz takdirde yaz aylarında da ziyaret edebilirsiniz. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında doğa yürüyüşü yapabileceğiniz bir ortamdır. Ayrıca, Erciyes’in bünyesinde çok sayıda piknik ve mesire alanı bulunur. Bu tür alanlarda sevdiklerinizle beraber mangal veya piknik yaparak harika vakit geçirebilirsiniz.

Biraz da Erciyes Dağı’nda bahsedelim! Burası; kış sporu sevdalısı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Tırmanış yapmak isteyenler için uygun bir adrestir. Buna ek olarak, Tekir Yaylası da kış sporları için son derece müsait bir ortamdır. Ayrıca, Erciyes; ziyaretçilerine tıpkı Uludağ gibi teleferik ile güzel bir şehir turu yapma imkanı da verir. Sonuç olarak, Erciyes’in karın tadını çıkarmak isteyenler için en doğru adres olduğunu ifade edebiliriz.

En Popüler Erciyes Otelleri

Erciyes otelleri beklentileri karşılayacak seviyededir. Hatta, hizmet kalitesi bakımından Türkiye’nin en popüler tatil yerlerindeki oteller ile yarışır. Gelin, en iyi Erciyes otelleri hakkında bilgi verelim!

  • Mirada Del Lago: Erciyes Kayak Merkezi’ne son derece yakın olan bu otel; romantik bir kayak tatili hayal edenler için en iyi seçenektir. Göl manzarasına sahip oluşu ciddi bir avantajdır. Bunun yanı sıra, bilhassa 14 Şubat Sevgililer Günü’nde buraya gelenlere özel sürprizler vardır. Oda seçenekleri bakımından en iyi Erciyes otelleri arasında bulunan Mirada Del Lago; çocuklu ailelere hitap eden odaları ile de takdir toplar.
  • Hilton Kayseri: Adından da tahmin edebileceğiniz üzere en iyi Erciyes otelleri listesinde olmayı sonuna kadar hak eder. Deri ve ahşap tasarımıyla dikkat çeken odaları, Uzakdoğu’ya özgü masaj seçenekleri ve daha birçok özelliğiyle fark yaratır.
  • Efra Residence Hotel: Klasik Erciyes otelleri gibi değildir. Ev konforuna sahip oluşuyla dikkat çeker. Ayrıca, Kayseri Havalimanı’na son derece yakındır.
Erciyes’e Gitmeyi Düşünenlere Tavsiyeler!