Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Dirmil Kadın Dayanışma Noktası’nda “Kadının Görünmeyen Emeği” konulu söyleşi gerçekleştirildi.
29 Nisan Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe Bodrum Belediyesi Dirmil Kadın Mahalle Meclisi Üyeleri, Bodrum Kadın Kolektifi Üyeleri, vatandaşlar ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personeli katıldı.
Söyleşi, ABD Saint Leo Üniversitesi Psikoloji ve Kriminoloji bölümü mezunu, Rutgers Üniversitesi Alkol ve Madde Çalışmaları ile Kimyasal Bağımlılık alanında uzman Psikolog ve Davranış ve Bağımlılık Terapisti Nermin Wood tarafından gönüllü olarak yürütüldü.

Çoklu Roller ve Bireysel Kimlik
Etkinlikte çalışan kadınlar ile ev kadınlarının sosyal hayattaki konumu ele alındı. Kadınların üstlendiği çoklu rollerin zamanla bireysel kimliğin geri planda kalmasına yol açabileceği vurgulandı; kişisel farkındalık ve kendini ifade edebilmenin önemi öne çıkarıldı. Aile içi sağlıklı iletişimin bireyin kendini savunabilme sürecindeki belirleyici rolüne de dikkat çekildi.
Ebeveynlik konusunda ise anne babaların çocuğun arkadaşı değil ebeveyni olmasının önemi aktarıldı. Ebeveynlik ile arkadaşlığın iç içe geçtiği durumlarda çocukta kavram karmaşasının oluşabileceği ve bunun bilişsel gelişimi olumsuz yönde etkileyebileceği belirtildi. İletişimde “birbirine konuşmak” yerine “birbiriyle konuşmak” yaklaşımı da örnekler üzerinden katılımcılara aktarıldı.
Söyleşide söz alan kadınlar, ev kadını ya da çalışan kadın olup olmadıklarından bağımsız olarak benzer sorumluluk ve zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını paylaştı. Aile içi sorumlulukların adil biçimde dağıtılmasının önemi de konuşulan başlıklar arasında yer aldı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü K. Gözde Çakıroğlu, kadınlara yönelik bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının süreceğini belirterek Nermin Wood’a katkıları için teşekkür etti.























