Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’da toplu açılış töreninde konuşuyor

featured
service
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’da toplu açılış töreninde konuşuyor 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzrurum’da açılış töreninde konuşuyor.

ERZURUM (İGFA) – Partisinin genişletilmiş divan toplantısı için Erzurum’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin bendi olan Erzurum’da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan Erzurum’da Şehir Hastanesi, İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet binası, canlı hayvan pazarı ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını gerçekleştirdi.

Erzurum’u Şimal yıldızı olarak nitelendiren Erdoğan, “Erzurum dimdik ayaktaysa Türkiye huzur ve güven içinde demektir. Bunun için Erzurum’u sürekli güçlü kılmak, kalkındırmak, geliştirmek mecburiyetindeyiz” dedi.

ERZURUM ŞEHİR HASTANESİ

Erzurum’a 385 bin metrekare kapalı alana, 3500 araçlık otoparka sahip 1574 yataklı dev bir şehir hastanesi kazandırdık. Hayırlı olsun. Depreme karşı 1284 adet izolatörle güçlendirilen hastanemiz sadece şehrimizin bölgemizin değil, ülkemizin en modern sağlık kurumlarından biridir.

Bu şehir hastanemiz diğerlerinden farklı olarak tamamen Sağlık Bakanlığı’mız tarafından yapıldı ve işletilmektedir. Esasen yaklaşık 1 yıl önce fiilen hizmet vermeye başlayan hastanemiz salgın döneminde şehrimize büyük katkı sağlamıştır.

Güncel fiyatlarla yatırım bedeli 979 milyonu bulan Erzurum Şehir Hastanemizin hayırlı olmasını diliyorum.

Toplam 444 derslikli yeni 32 okul, bunun yanında deprem güçlendirmesi yapılan 47 okulu bugün resmen hizmete açıyoruz.

“Ovit Tüneli ile ilgili adımı da 2023’e kadar bitireceğiz”

TOKİ tarafından yapılan mal meydanı kentsel dönüşümü kapsamındaki 579 konut, ilkokul, cami ve altyapı düzenlemelerinin açılışlarını da yapıyoruz.

Hayvancılık faaliyetlerine destek olmak için inşa edilen canlı hayvan borsasının açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteğiyle 344 ahır ve ağılı da hizmete alıyoruz.

Oltu Köprülü Kavşak ve bağlantı yolları ile Erzurum Havalimanı pist tadilatı işlerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ovit Tüneli ile ilgili adımı da 2023’e kadar bitireceğiz. Sadece bu yatırımların rayiç tutarı 6,8 milyar lirayı buluyor. Toplam yatırım bedeli 95 milyar lirayı bulan eser ve hizmetlerin resmi açılışlarını bugün gerçekleştiriyoruz. 

İnşallah Erzurum’u yeni eserlerle ve hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz.

Bugüne kadar Erzurum hep bizim yanımızda yer aldı. Biz de son nefesimize kadar Erzurum’la yol yürümeye devam edeceğiz.

Erzurum hiçbir zaman bunlara pes etmedi. Bunlara hiçbir zaman yol vermedi. Türkiye’nin huzurunu kaçırmak isteyenlerin Erzurum’a yönelik her hamleleri sizlerin uhuletine çarparak yok olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’da toplu açılış töreninde konuşuyor