CNN muhabirinden ‘çarşaf’ açıklaması

featured
service
CNN muhabirinden ‘çarşaf’ açıklaması 1

Afganistan’da yönetimi Taliban’ın ele geçirmesi sonrası CNN muhabiri Clarissa Ward’ın kıyafetinin değiştiği, çarşafla yayın yapmaya başladığı konusu sosyal medyada günün konusu haline geldi. Amerikalı gazeteci duruma açıklık getirdi: Bir fark var ama bu kadar keskin değil!

Afganistan’da yönetimi Taliban’ın ele geçirmesi sonrası kadınlar için korku büyüdü. Ülkede kadınlar Taliban korkusuyla sokağa çıkamazken, CNN International muhabirinin de değişen görüntüsü dikkat çekti.

Clarissa Ward, Taliban militanlarının Kabil’e girmesinden bir gün önce normal kıyafetleriyle yayına çıkan, bir gün sonra ise Taliban’ın dayattığı kara çarşafla CNN International ekranlarında göründü.

Taliban’a yönelik, “Dünyaya hukuk ve nizamı sağlayacaklarını kanıtlamak istiyorlar” diyen Ward, yayında ayrıca şunları söyledi:

“Çok farklı bir hikaye var bugün. Hikaye sokakta olmayanlarla ilgili. Güvende hissetmeyenler, korkanlar, saklananlar var bu şehirde. On binlerce belki yüz binlerce kişi var. Onları göremiyoruz, bize konuşmuyorlar; çünkü korkuyorlar.”

Ward’ın kıyafet değişimi sosyal medyada kısa sürede gündem haline geldi. Pek çok kişi muhabirin bir gün önce ve bir gün sonra giydiği kıyafetleri kıyaslayarak değişime dikkat çekti.

CNN muhabirinden ‘çarşaf’ açıklaması