CHP’li Tezcan “Üreticimiz hakkı olan desteği istiyor”

featured
service

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, Muğla’nın Ortaca ilçesinde örtü altı yetiştiriciliği yapan domates üreticilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ortaca üreticisini ziyaret eden CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan,  “Üreticimiz ilaç, gübre, mazot ve diğer girdilerin artışından dert yanıyor. Alternatif ürünlerle yüzlerinin güleceğini beklerken şimdiden kara kara düşünmeye başlamışlar” dedi.

“Üretici fidenin 50 kuruştan 1 liraya, gübrenin 300 liradan 800 liraya, ilacın ise 220 liradan 500 liraya yükseldiğini, bunların yanı sıra bir de geçen dönemde olan devlet desteklemelerinden yararlanamadıklarını söylüyor” diyen Tezcan, “Tek amaçları üretmek olan, bu çerçevede her türlü zorluğu göze alarak alternatif ürünlere yönelen üreticimiz iktidardan hakkı olan desteği artık görmek istiyor. Böyle giderse gelecek yıl çiftçilere devlet desteklerinin yeterince olmaması, girdi maliyetlerinin artması ve ürünlerinin karşılığını almamaları halinde, üretimi bırakacaklarını ifade ediyorlar” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Tezcan “Üreticimiz hakkı olan desteği istiyor”