Çankaya’nın Bahçıvanları Ders Başı Yaptı

featured
service

Çankaya Belediyesi tarafından 2011 yılından bu yana düzenlenen “Bahçıvanlık” eğitimleri başladı. Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşen ve 3 hafta sürecek eğitimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çankaya Belediyesi tarafından vatandaşların balkon ve bahçelerinde bilinçli olarak bitki ve çiçek yetiştirmeleri için düzenlenen Bahçıvanlık Eğitim Programının 14.’sü başladı. Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenlenen 3 haftalık eğitimin ardından Maltepe Umut Parkı’nda uygulamalı eğitim yapılacak. Eğitimleri tamamlayan kursiyerler, sertifika almaya hak kazanacak. Bahçıvanlık Eğitim Programına pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında ara veren Çankaya Belediyesi, bugüne kadar toplam 3 bin 525 kişiye eğitim verdi.

TEORİK VE UYGULAMA EĞİTİMİ ALACAKLAR
Büyük ilgi gören ve bu yıl 14. dönemi başlayan Bahçıvanlık Kursu’nda, kontenjanla sınırlı 300 kursiyere Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin ilgili bölüm hocalarınca hem teorik hem de uygulama eğitim verilecek.

Katılımcılar, dış ve iç mekân bitkileri, budama, aşılama, meyve ağaçları, çim alan bakımı, yağmur suyu hasadı, temel sebzecilik, organik tarım ve arıcılık konularında bilgi alacaklar. Ayrıca iklim değişikliği ve Ankara’daki kuraklık riski de dikkate alınarak kurs programına “çim alanlara alternatif olarak az su isteyen bitkiler” başlığı dahil edilirken geçen yıl olduğu gibi yağmur suyundan yararlanma konusu da, kursiyerlerin alacağı bilgiler arasında yer alacak. Kursiyerlere çelik alma, bitki dikimi ve çim tohumu ekimi gibi konularda uygulamalı eğitim de verilecek. Toplam 40 saat sürecek 3 haftalık eğitim sonunda Çankaya’nın yeni bahçıvanları katılım belgelerini almaya hak kazanacaklar.

Çankaya’nın Bahçıvanları Ders Başı Yaptı