Çankaya’da meme kanserine dikkat çekildi

featured
service

Çankaya Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında kadın sağlığına ilişkin etkinlikler düzenliyor. Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi ve Çayyolu Bahar Evi’nde konferanslar verilirken Mutlukent Bahar Evi’ndeki kadınlar hem meme kanserine dikkat çekmek hem de sağlıklı yaşam için Eymir Gölü’nde yürüyüş yaptı.

KADINLARA MEME KANSERİ KONFERANSI

Sağlık Bakanlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü ile 2018’den bu yana işbirliği içinde olan Çankaya Belediyesi, her alanda olduğu gibi kadın sağlığı konusunda da çalışmalarına devam ediyor. 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri kapsamında Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi Konferans Salonunda “Meme Kanserinde Erken Teşhiste Bireysel Meme Muayene Tekniklerinin Önemi ve Doğru Beslenme” başlıklı seminer verildi. Dikmen Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Ebe Esma Çivi, Ebe Neşe Güleç ve Diyetisyen Bilge Tecirli tarafından verilen seminerde, kanserin nedenleri ve belirtileri, kanserden korunma yöntemleri ve erken tanı, meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi ile serviks ve kolon kanseriyle ilgili bilgiler aktarıldı.

ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

Çayyolu Bahar Evinde de “Meme Kanserinde Erken Teşhis ve Tedavi Sürecinde Doğru Beslenme” başlıklı konferans gerçekleşti. Özel Medisun Çayyolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Cengiz Kayahan ve Beslenme ve Diyetetik Diyetisyen İrem Türkyılmaz’ın konuşmacı olduğu konferansta meme kanseri belirtileri, tanısı ve korunma yollarıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar ele alındı. Sohbet havasında geçen konferansta katılımcılar meme kanseriyle ilgili merak ettiği sorulara da cevap bulmuş oldu.

ÇANKAYALI KADINLAR MEME KANSERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Mutlukent Bahar Evi sakinleri de meme kanseri farkındalık ayı kapsamında Eymir Gölü’nde sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenledi. Yaklaşık 8 kilometre yürüyüş yapan katılımcılar mola verdikleri alanda uzman eğitmenleri eşliğinde egzersiz yaptı. Meme kanserinin simgesi haline gelen pembe kurdeleleri ve dövizleriyle mesajlarını aktaran Mutlukent Baharevi sakinleri sağlıklı yaşam ve kanser erken tanının önemine vurgu yaptı. 

Çankaya’da meme kanserine dikkat çekildi