Çankaya’da Dayanışma Sofraları Kuruldu

featured
service

Çankaya Belediyesi, 2014 yılından bu yana Ramazan ayında verdiği iftar yemekleriyle Çankayalıları kardeşlik sofrasında buluşturuyor. Belediye bu yıl Cebeci ve Dikmen Öveçler’de kurulan iftar çadırlarında Ramazan’ın ilk gününde binlerce vatandaşla bir araya geldi.

Alper Taşdelen: “Halkımızı sofralarımızda misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. 1 milyon Çankayalının tümünü kucaklıyor, bereketli sofralarımızın daha da büyümesini temenni ederek Ramazan’ın hayırlı olmasını diliyorum.” 

Çankaya Belediyesi’nin tarihinde bir ilk olarak hayata geçirdiği ve 2014 yılından bu yana kurduğu dayanışma sofrası Ramazan’ın ilk iftarında büyük ilgi gördü. Bu yıl Cebeci ve Dikmen Öveçler’de kurulan iftar çadırları, oruçlarını açmak ve iftarlarını bir arada yapmak isteyen Çankayalılarla doldu.  Bölge halkının 7’den 70’e uzun kuyruklar oluşturduğu iftar sofrasında vatandaşlara ilk iftarda mercimek çorbası, tavuk döner, pilav ve ayran ikram edildi. 

4 BİN VATANDAŞA İFTAR YEMEĞİ

2014 yılından bu yana kurduğu dayanışma sofralarında 1 milyon 187 bin vatandaşı misafir eden Çankaya Belediyesi, her gün yaklaşık 4 bin vatandaşa iftar yemeği verecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan sonuna kadar 120 binin üzerinde Çankayalıyla kardeşlik sofrasını paylaşacak olan belediye, hemşehrileriyle Ramazan’ın ruhuna yakışır bir dayanışma örneği gösteriyor. 

DAYANIŞMAMIZ VE YARDIMLAŞMAMIZ DEVAM EDECEK

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Ramazan ayının paylaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek, “Acıda sevinçte bir arada olmak, birlik olmak her şeyden önce insani görevimizdir. Belediye, halkının yanındaysa gerçek anlamda belediyedir. Dileğim ülkemizde dirliğin, birliğin, paylaşmanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın artarak sürmesidir. Halkımızı sofralarımızda misafir etmekten mutluluk duyacağız. 1 milyon Çankayalının tümünü kucaklıyor, bereketli sofralarımızın daha da büyümesini temenni ederek Ramazan’ın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE AKŞAM YEMEĞİ RAMAZAN’DA DA SÜRECEK
Üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği veren Çankaya Belediyesi, Ramazan dolayısıyla yemek saatlerini de güncelledi. Ramazan ayı boyunca akşam yemekleri Çankaya Belediye Başkanlığı’nda 18.00-19.15 saatleri arasında, 100. Yıl Çankaya Evi’nde ise 17.15-19.15 saatleri arasında devam edecek.

Çankaya Belediyesinin Ramazan boyunca sürecek iftar çadırı noktaları şöyle:


Cebeci: 
Kutlugün Sokak Cebeci Camii Önü

Öveçler: Huzur Mahallesi, Huzur Pazar Yeri Yanı 1112. Cadde Üzeri

Çankaya’da Dayanışma Sofraları Kuruldu