1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Çankaya
  4. Çankaya’da 8 Mart Atölye, Söyleşi ve Film Gösterimiyle Geçti

Çankaya’da 8 Mart Atölye, Söyleşi ve Film Gösterimiyle Geçti

featured

Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kültür merkezleri ve belediye binasında döviz atölyesi, söyleşi, el sanatları etkinliği ve film gösterimi düzenledi.

Etkinlikler, Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası avlusunda döviz atölyesiyle başladı. Belediyenin farklı birimlerinde görev yapan kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çeken dövizleri birlikte hazırladı.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Hediyelik Keçe Atölyesi’nde kadınlar el emeği ürünler hazırlayarak deprem bölgesindeki kız çocuklarına gönderilmek üzere üretimde bulundu. “Dünyayı İşlemek” başlıklı söyleşide ise Aksu Bora ve Özlem Erden Aki, kadın emeği, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların kamusal alandaki görünürlüğü üzerine değerlendirmelerde bulundu. Katılımcıların da söz aldığı söyleşide kadınların tarihsel mücadelesi ve dayanışma ele alındı.

Çankaya'da 8 Mart Atölye, Söyleşi ve Film Gösterimiyle Geçti 1

Belediye Başkanlık Binası Kadın Danışma Merkezi önündeki “Güçlü Kadınların İzinden Gidiyoruz” etkinliğinde Türkiye tarihine adını yazdıran kadınlar ve başarıları aktarıldı. Katılımcılar, “Güçlüyüz çünkü…” ifadesiyle başlayan notlarını özel olarak hazırlanan panoya yapıştırarak kendi hikayelerini paylaştı.

Hafta sonu Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen film gösteriminde ise kadınlar “Lohusa” filmini birlikte izledi. “Tığını, şişini, örgünü, nakışını al gel” çağrısıyla duyurulan etkinliğe yoğun katılım oldu. Kadınlar el işlerini yaparken filmi izleyerek etkinliği tamamladı.

Çankaya’da 8 Mart Atölye, Söyleşi ve Film Gösterimiyle Geçti