Çankaya’da 19 Mayıs Coşkusu

featured
service

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 19 Mayıs’ın bir başlangıç olduğunu belirterek, “O’nun açtığı bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bu yoldan geri çeviremez. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü asla ama asla kaybetmeyeceğiz” dedi.

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs’ın 102. Yılını ilçenin dört bir yanında coşkuyla kutluyor. 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Atapark’ta düzenlenen törene katılarak Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Törende konuşan Başkan Taşdelen, “Çankaya Belediyesi olarak Atamızın izinde yürümeye, O’nun ‘tek bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak’ sözünden hareketle durmadan çalışmaya, hizmetlerimizle Atamıza Çankayamıza layık olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Taşdelen, şöyle devam etti:

“Atamızın gözleri gibi masmavi bir gökyüzünün altında aydınlık bir günde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz. O’nun ülkemize kazandırdıklarını, ülkemizi bize kazandırdığı noktada bayramlarımızı her geçen gün daha büyük bir coşkuyla kutlamamız gerektiğini anlıyoruz.

BİR SON DEĞİL 

19 Mayıs bir son değildir. 19 Mayıs başlangıçtır. İşgal altında olan bir ülkede emperyalizme teslim olmuş bir saltanata karşı silahlarını bırakmış, Mondros Mütarekesiyle ordularını terhis etmesi gereken yıkılmış bir imparatorluğun üzerinde ve bir milletin, bir ulusun esareti üzerine kurulmuş karanlık günlerdi o günler. Ama Atatürk Mondros Mütarekesinden sonra 3 Kasım’da İstanbul’a geldiğinde Haydarpaşa Garı’nda inip oradan küçük bir tekneyle karşıya geçtiğinde İngiliz gemilerinin işgal kuvvetlerinin arasından geçmişti. İşgal altındaki İstanbul’a ilk geldiği gün ‘geldikleri gibi giderler’ demişti. 19 Mayıs’ta 72 arkadaşıyla Bandırma Vapuruyla Samsun’a gittiğinde de aynı inançla karaya ayak basmıştı. O gün emperyalist güçlerin yenileceğine ve Türk Milletinin bağımsız ve özgür bir şekilde devletini kuracağına inanan insan Mustafa Kemal Atatürk’tü. O’nun bu inancına karşılık veren de büyük Türk Milletiydi. Biz böyle bir önderin, böyle bir liderin çocukları olarak dünyanın en şanslı milletiyiz. O’nun açtığı bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü asla ama asla kaybetmeyeceğiz. Cumhuriyetimizi ve Atatürk devrimlerini asla kaybetmeyeceğiz.”

HİÇBİR GÜÇ SİLEMEZ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü gençliğe armağan ettiğini hatırlatan Taşdelen şunları kaydetti:

“Gençliğe Hitabesinde de aslında nelerle karşı karşıya kalacağımızı yine kendisi bizlere söylemiş. 19 Mayıs’ın 102. Yılında buradan Atamıza sesleniyoruz, ‘Büyük Atatürk, açtığın yolda gösterdiğin hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize  and içeriz’. Hiçbir güç bizi bu yoldan geri çeviremez. Hiçbir güç içimizdeki Atatürk sevgisini, beynimizdeki Atatürk bilincini hiçbir zaman silemez. Liderler görevleri bitince unutulurlar, dünyada örnekleri çok. Ama Mustafa Kemal Atatürk her geçen gün daha büyük bir özlemle, bilinçle  sahip çıkılan bir lider.”

ÇAĞLARI AŞAN BİR DÜŞÜNCE

Taşdelen, Atatürk’ün, dar kalıplar içinde tarif edilen bir ideoloji bırakmadığını ifade ederek, Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözün hatırlattı. Taşdelen, şözlerini şöyle sürdürdü:

“Atatürkçülük, bilime ve akla dayanır. Bilime ve akla dayanan düşünce sistemi sonsuza kadar yaşar, eskimez. Atatürk’ün bize emanet ettiği en büyük gücü de bilim ve akıldır. O nedenle Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesi çağları aşan bir düşüncedir.

GÜÇLERİ YETMEZ

Akılla bilimle çağdaş medeniyet hedefi göstermiştir. Atatürkçülüğü ve Atatürkçü düşünce sistemini en ilerici ve devrimci kılan budur. Onun için Atatürkümüzle uğraşmasınlar, güçleri yetmez. Kendi dar kafalarıyla asla bu sistemi silemezler. Bu düşünce sistemini, Cumhuriyeti gençlere emanet etmiş. Çünkü bu ilerici ve devrimci düşünce sistemini gençler savunurlar. Gençler hiçbir zaman yobazlığa bağnazlığa teslim olmazlar. Dar düşünce kalıplarına giremezler. O nedenle bu devinimi her zaman gençler sağlarlar. Gençliğin yaşla bir alakası yok, hepimiz bu ülkenin gençleri olarak Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağız. Çankaya Belediyesi olarak Atamızın izinde yürümeye, O’nun “Tek bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak” sözüyle Atatürk’e layık olmanın çalışmaktan geçtiğine inanıyorum. Biz de durmadan çalışacağız, hizmetlerimizle Atamıza Çankayamıza layık olmaya devam edeceğiz.”

ÇANKAYA GENÇLİK BANDOSU MARŞLARLA KUTLUYOR  

İlçenin dört bir yanını 19 Mayıs’ın 102. yılı posterleriyle donatan Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs için özel olarak hazırlanan araçlarla ilçenin cadde ve sokaklarını marşlarla dolaşarak vatandaşlara bayram coşkusu yaşatıyor. Vatandaşalara Atatürk’ün büyük eseri Nutuk ve bayrak da armağan ediliyor. Çankaya Gençlik Bandosu da Ahmed Arif Parkı, İsmet İnönü Parkı, Esat Pazar Yeri ve Özgürlük Meydanı, Kuğulu Park, Bahçelievler 7. Cadde, Anıt Park gibi noktalarda marşlarla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor.

Çankaya’da 19 Mayıs Coşkusu