1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Çankaya
  4. Çankaya Belediyesi’nin Meslek Kurslarına Yoğun İlgi

Çankaya Belediyesi’nin Meslek Kurslarına Yoğun İlgi

featured

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi’nde açılan sertifikalı meslek kurslarına yoğun ilgi devam ediyor.

Merkez programlarından yararlanan İclal Ünal, kursu tamamladıktan sonra kendi markasını kurdu. Altı yıldır pazarlarda ve alışveriş merkezlerindeki stantlarda satış yapan Ünal, “Üretmeyi ve tasarlamayı çok seviyorum. Altı yıldır kendi markam var; pazarlarda ve AVM’lerdeki stantlarda satış yapıyorum. Aslında 15 yıl sigortacılık yaptım ama çok mutsuzdum. İşletme mezunuyum ve dikiş dikmeyi hep seviyordum. Sonunda hobimi işe çevirmeye karar verdim. Şimdi çok mutluyum” dedi.

Ünal, kurs ortamının motivasyon sağladığını ifade ederek, “Burada kendi terzi dükkanını açan arkadaşlarımız var. Bu kurslarda istekli, hevesli ve hedefi olan kadınlar ilerliyor. Zaman ayıran, gelişime açık ve kendine yatırım yapan insanlar gerçekten çok başarılı oluyor” şeklinde konuştu.

Çankaya Belediyesi'nin Meslek Kurslarına Yoğun İlgi 1

Kursiyerden işletme sahibine

Merkez kurslarını tamamlayan bir başka girişimci Satiye Karakış, eğitim sonrasında terzi dükkanı açtı. Karakış, kursta her kursiyere bireysel dikiş makinesi tahsis edilmesinin öğrenme sürecine katkı sağladığını belirtti.

“Kendimden başlayarak kardeşime, yeğenlerime ve çocuklarıma kadar herkese bu kursta dikiş diktim. Bir kadının hayata karışmak için merakı varsa başlayabileceği bir nokta bence” diyen Karakış, işletmesini açtıktan sonra aldığı siparişlerden birini özel olarak anlattı.

Bir müşterisinin koro konserinde giymek üzere özel elbise talep ettiğini aktaran Karakış, ürünün sahnede kullanılmasının kendisini memnun ettiğini ifade etti.

Merkez, meslek edindirme kurslarına devam ediyor.

Çankaya Belediyesi’nin Meslek Kurslarına Yoğun İlgi