1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Çankaya
  4. Çankaya Belediyesi ile Çin Büyükelçiliği’nden İklim ve Geri Dönüşüm İş Birliği

Çankaya Belediyesi ile Çin Büyükelçiliği’nden İklim ve Geri Dönüşüm İş Birliği

featured

Çankaya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği heyetiyle iklim değişikliği ve geri dönüşüm alanında ortak çalışmalar yürütmek üzere bir araya geldi. Büyükelçilik temsilcilerinin müdürlüğü ziyareti kapsamında proje ekibiyle gerçekleştirilen toplantıda, çevre odaklı uluslararası iş birliği olanakları masaya yatırıldı.

Toplantıya Büyükelçilik adına İdari İşler Şefi Birinci Katip Fang Yuan ile ataşeler Binghan Li ve Wu Yuxuan katıldı. Görüşmede sürdürülebilir dayanışma kültürünün güçlendirilmesi ve çevre dostu projelerin uluslararası iş birlikleriyle desteklenmesi konuları ele alındı.

Çankaya Belediyesi ile Çin Büyükelçiliği'nden İklim ve Geri Dönüşüm İş Birliği 1

Atık Merkezi İçin Konteyner ve Güneş Enerjisi Desteği

Gündemde Çankaya Belediyesi’nin Mustafa Kemal Mahallesi’nde yapımını sürdürdüğü 3. Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi de yer aldı. Merkezde kullanılmak üzere 14 farklı geri dönüştürülebilir atık türüne yönelik konteyner sağlanması ve güneş enerjisi sistemleri gibi ayni destekler değerlendirilen başlıklar arasında yer aldı. İlçe genelinde geri dönüştürülebilir atıkların toplanacağı konteynerler ile mobil atık getirme merkezleri için de hibe desteği sağlanabileceği toplantıda dile getirildi.

Taraflar, iş birliği projelerinin ihtiyaç analizine dayalı ve uzun vadeli biçimde planlanması konusunda görüş birliğine vardı. Büyükelçilik heyeti, belediye çalışanlarının uluslararası deneyim kazanma süreçlerine katkı sağlayabileceklerini ve Çankaya Belediyesi’nin iklim ile çevre temalı etkinliklerine destek vermeye hazır olduklarını aktardı.

Çankaya Belediyesi yetkilileri, söz konusu iş birliğinin belediyenin iklim değişikliğiyle mücadele ve geri dönüşüm çalışmalarına katkı sağlayacağını ifade etti. Yerel yönetimlerle uluslararası kuruluşlar arasındaki iş birliği modelinin küresel ölçekte bir dayanışma ağı oluşturulmasına zemin hazırlayacağının da altı çizildi.

Çankaya Belediyesi ile Çin Büyükelçiliği’nden İklim ve Geri Dönüşüm İş Birliği