Çankaya Belediye Meclisi, 2026 mali yılı bütçe tasarısını kabul etti. Belediye Mali Hizmetler Toplantı Salonunda gerçekleştirilen görüşmeler sonunda Çankaya Belediyesinin bütçesi 16 milyar TL olarak onaylandı.
Bütçe hakkında açıklamada bulunan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, vatandaşların seçimler ve vergiler yoluyla belediyeye emanet ettiği kaynakları yönetmenin önemine vurgu yaptı. Güner, “Vatandaşımızın bize güvenerek önce seçimlerde oylarıyla sonra da vergileriyle gerek yerelde gerek merkezi bütçeden ayrılan payla bize emanet ettiği bütçeyi hakkıyla, layıkıyla nasıl yönetiriz önemli husus budur” şeklinde konuştu.
“Gece gündüz mücadele ediyoruz”
Başkan Güner, belediyenin gider kontrolü ve gelir artırımına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “Tasarruflarımızı yapıyoruz, Belediyemizi, hem giderlerimizi azaltma noktasında hem gelirlerimizi artırma noktasında çalışmalarımızı yapıyoruz. Her bir kuruşun peşinde aman bir yanlışlık olmasın, israf olmasın, tutarsızlık olmasın diye de tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları açıyoruz”
Gençlik politikaları hakkında konuşan Başkan Güner, suça sürüklenen gençlerde artış yaşandığını vurgulayarak, belediyenin ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları düzenlediğini ve gençlere barınma imkanları sağladığını belirtti. Güner, “Bu ülkede hala bu gibi sorunlar konuşuluyorsa bu bizim ayıbımız değil ama biz o gençler sokaklarda bu hallere gelmesinler diye onlara ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları açıyoruz, onları üniversiteye hazırlıyoruz” dedi.























