Bursa’da mesleki eğitimde lise-üniversite iş birliği

featured
service

BTÜ ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ve İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür tarafından imzalandı.

BURSA (İGFA) – Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.  İmza törenine Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sami İmamoğlu, Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu ile Bursa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Taşdelen ve Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlyas Küçük katıldı.

İş birliğinde, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin meslek alanlarında görevli öğretmenler ile öğrencilerinin yeterliliklerinin artırılması hedeflendi.

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, protokolün BTÜ’nün imkânlarının kullanılarak mesleki ve teknik eğitim veren orta öğretim kurumlarındaki teknik öğretmenlerin mesleki açıdan gelişimlerinin sağlanmasının yanı sıra öğrencilerin de yeterliliklerinin artırılması yönünde gerçekleşecek olan mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerini içerdiğini ifade ederek, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amaçlandığını kaydetti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ise, üniversitelerin teknoloji üretiminde temel faktör olan, bilginin üretilmesi gibi bir sorumluluk üstlendiklerini kaydederek, “Bu kuruluşların bilgi birikiminden ve teorik yapılanmalarından sanayi kesiminin faydalanmasının yanı sıra, meslek liselerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz ve alan öğretmenlerimizin de yararlanmalarını oldukça önemsiyoruz” dedi.

Bursa’da mesleki eğitimde lise-üniversite iş birliği