Bursa’da kitap dostu öğrencilere ziyaret

featured
service

Bursa’da Öğretmen Mehmet Aras İlkokulunu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında okula kazandırılan kütüphanede kitap dostu öğrencilerle bir araya geldi.

BURSA (İGFA) – Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde başlatılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerine aldığı, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Bursa’da 96 okula kütüphane kazandırıldı. 96 Kütüphaneden birisi de Nilüfer’de bulunan Öğretmen Mehmet Aras İlkokuluna yapıldı.
 
Kitapsız büyüyen çocukların susuz kalan ağaçlara benzediğini ifade eden Serkan Gür,  genç zihinlerin ve yetişen zekâların kitaplarla beslenmesi gerektiğine inandığını söyledi. Kitap okumanın sayısız faydaları olduğuna da değinen Gür, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında okullarımıza kurulan kütüphanelerde okuma alışkanlığı kazanacak öğrencilerin bir yandan bilgi birikimlerini artırırken diğer yandan da empati yeteneklerini geliştireceklerini söyledi.

Bursa’da kitap dostu öğrencilere ziyaret