Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye’nin en büyük Graffiti Şenliği, Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi’ndeki Hipodrom duvarlarında gerçekleştirildi. Etkinliğe yurt içinden 66, yurt dışından 6 olmak üzere toplam 72 profesyonel graffiti sanatçısı katıldı.
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen şenlikte, sanatçılar 400 metre uzunluğundaki Hipodrom duvarlarını birer tuvale dönüştürdü. Gün boyunca süren çalışmaların ardından, ortaya çıkan eserler vatandaşların ilgisini çekti. Kullanılan tüm sprey boya ve malzemeler Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edildi.
Etkinliği yerinde takip eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, beraberindeki Genel Sekreter Doç. Dr. Ergül Halisçelik ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Hakan Tanrıöver ile alanı gezerek sanatçılarla sohbet etti. Başkan Bozbey ayrıca sprey boyayla duvara uygulama da yaptı.
Bozbey, etkinlik sonunda yaptığı değerlendirmede, “Graffiti Şenliği’ni önemsiyoruz. Bunu büyütmemiz ve gelecek kuşaklara iyi aktarmamız gerekir. Önümüzdeki süreçte graffiti ile ilgili workshop ve kurslar düzenleyebiliriz. Birçok gencimizin bu sanata ilgi duyduğunu biliyoruz. Graffiti’nin gelişi güzel değil, belirlenen alanlarda yapılması bizler için önemli. Bu konuda meraklı gençlerimizi eğitmek istiyoruz. Bu yıl şenliği Nilüfer’de yaptık. Önümüzdeki yıl kentin başka noktasında şenliği daha da büyüterek düzenleyeceğiz. Bursalıları, 72 sanatçının Altınşehir’deki Hipodrom duvarlarında yaptığı güzel eserleri görmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.























