Bursa İnegöl’de fahiş fiyatlara denetim

featured
service

İnegöl Belediyesi, ekonomik olarak zorlu günlerden geçen vatandaşların fırsatçılar karşısında mağduriyet yaşamaması adına sahaya indi. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler market ve pazarlarda fahiş fiyat artışı, eksik gramaj ve fiyat etiketleriyle ilgili sürekli denetimlerini sürdürüyor.

BURSA (İGFA)- İnegöl Belediyesi tarafından 30 işletme hakkında yasal işlem başlatılmak üzere Ticaret İl Müdürlüğüne bilgi verildi. Raf ve kasa fiyatları arasında farklılık bulunan, aldatıcı ya da standart dışı fiyat etiket tarifesi uygulayan ve semt pazarlarında fiyat etiketi bulundurmayan işletmelere de idari para cezası uygulandı.

Zabıta ekipleri tarafından daha önce yapılan denetimlerde tutulan kayıtlar ile güncel fiyatlar karşılaştırılarak fahiş fiyat artışı tespit edilen 30 işletme hakkında yasal işlem başlatılmak üzere evrakları Ticaret İl Müdürlüğüne sevk edilmiştir. Diğer yandan raf ile kasa fiyatları arasında fiyat farklılıkları bulunduğu tespit edilen 19 işletmeye, aldatıcı ya da standart dışı fiyat etiket tarifesi uygulayan 14 işletmeye ve satışa sunduğu ürünlerde fiyat etiketi bulundurmayan semt pazarı esnaflarına da idari para cezası uygulandı. 

Bursa İnegöl’de fahiş fiyatlara denetim