1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bodrum
  4. Bodrum’da Emektar Denizcilere Ziyaret

Bodrum’da Emektar Denizcilere Ziyaret

featured

Bodrum Belediyesi ekipleri, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçede geçmiş yıllarda süngercilik, dalgıçlık ve kaptanlık yapmış eski denizcileri ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Saha Çözüm ve Koordinasyon birimi tarafından yürütülen çalışmada, ilçedeki emekli denizcilerle bir araya gelindi. Ziyaretler sırasında eski denizcilere çeşitli hediyeler takdim edilerek, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin mesajları iletildi. Görüşmeler esnasında eski denizcilerin meslek hayatlarına dair anıları dinlendi ve ilçenin denizcilik geçmişinin kayıt altına alınarak yeni nesillere aktarılmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Bodrum'da Emektar Denizcilere Ziyaret 1

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Bodrum’un denizcilik tarihinin en önemli temsilcileri arasında yer alan emektar denizcilerimiz, alın teriyle bu kentin kimliğine ve kültürüne büyük katkı sundular. Geçmişimizi yaşatan bu değerli büyüklerimize vefa göstermek, emeklerine teşekkür etmek bizim için önemli bir sorumluluk. Denizcilik kültürümüzü geleceğe taşımaya, bu değerli mirasa sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Bodrum’da Emektar Denizcilere Ziyaret