Bodrum Belediyesi tarafından deniz ekosisteminin korunması ve çevre bilincinin artırılması amacıyla yürütülen “Denize En Çok Mavi Yakışır” projesinin 2026 yılı 9. etap deniz dibi temizlik çalışmaları Gündoğan Koyu’nda gerçekleştirildi.
Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Özten ile Gündoğan Mahalle Muhtarı Ali İneci’nin de takip ettiği çalışmalarda, su altı operasyonları Bodrum Belediyesi gönüllü dalış ekibi ve Green Rangers dalış ekibi tarafından ortaklaşa yürütüldü.
Dalgıçlar tarafından gerçekleştirilen tarama ve temizlik faaliyetleri sonucunda deniz dibinden toplamda yaklaşık 410 kilogram atık karaya çıkarıldı. Geri dönüşüm işlemleri için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledilen atıkların arasında şu materyaller yer aldı:
- Cam ve plastik şişeler, metal parçalar ve içecek kutuları
- Tek kullanımlık ürünler ve çeşitli evsel atıklar
- Balıkçılık malzemeleri ve hayalet ağlar
- Ağda makinesi
- Kamp sandalyesi
- Farklı ebatlarda araç lastikleri
Bir Sonraki Etap Türkbükü’nde
Deniz kirliliğine yönelik farkındalık oluşturmak hedefiyle planlanan ve her hafta ilçenin farklı bir koyunda uygulanan projenin bir sonraki etabının, 22 Temmuz Çarşamba günü Türkbükü Koyu’nda gerçekleştirileceği bildirildi.























