Bodrum Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAK), AFAD eğitmenleri tarafından iki günlük “Doğada Arama Kurtarma ve İp Eğitimi” programına katıldı. Zorlu doğa koşullarında arama kurtarma teknikleri ve profesyonel ip kullanımına yönelik uygulamalı çalışmaların yapıldığı eğitimler, Bodrum’un coğrafi yapısı ve olası afet riskleri göz önünde bulundurularak simüle edildi.
Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan, saha çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla eğitim alanını ziyaret ederek personelle bir araya geldi. İki günlük eğitimin tamamlanmasının ardından BAK ekibi, eğitim alanında mıntıka temizliği de gerçekleştirdi.
Mandalinci: “Her An Hazır Olmak Bizim Elimizde”
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, eğitime ilişkin şunları söyledi: “Bodrum gibi özel bir coğrafyada, her türlü acil duruma karşı hazırlıklı olmak ve profesyonel refleksler geliştirmek bizim en büyük sorumluluklarımızdan biridir. Akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan arama kurtarma ekibimiz BAK’ın, AFAD eğitmenleriyle gerçekleştirdiği bu kapsamlı çalışma, olası afetlerde hayat kurtaracak bir donanım sunmaktadır. Amacımız, sadece afet anında değil, afet öncesi hazırlık süreçlerinde de tam profesyonel bir güç oluşturmaktır. Doğal afetlerin ne zaman kapımızı çalacağını bilemeyiz ancak her an hazır olmak bizim elimizde. Kentimizin huzuru ve halkımızın güvenliği için ekibimizin müdahale kapasitesini en üst düzeyde tutmaya devam edeceğiz.”























