Bitcoin, Ethereum ve Solana: Fiyat Beklentileri

featured
service

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, Bitcoin fiyatı ve dikkat çektiği düşünülen 2 altcoin hakkında bir yazı kaleme aldı.

Bitcoin ve Ethereum’da Son Durum

Lider kripto para birimi Bitcoin yaşadığı yükseliş sonrasında bir düzeltme yaptı. Yazının kaleme alındığı sırada 35.814 dolardan işlem gören BTC’nin son 24 saat içinde yüzde 2 oranında geri çekildiği görülüyor.

Buna ek olarak Ethereum‘un fiyatı bu yıl önemli ölçüde arttı. ETH 2 bin doların üzerine çıktı. Bu fiyat etiketinin bir önceki boğa sezonunda ulaşılan 4 bin 800 dolarlık zirveden henüz uzak olduğunu belirtelim. Yılın başından bu yana yüzde 72’lik büyüme potansiyeli ise Ethereum’un önünde daha gidilecek yolun olduğunu gösteriyor.

Ayrıca uzmanlar Ethereum’un gelecekteki gidişatı konusunda yükseliş beklentilerini sürdürüyor. Standard Chartered, Ethereum’un fiyatının 2026’nın sonuna kadar beş kat artabileceğine dair cesur bir tahmin içeren bir makale yayınladı.

Bu Altcoin’e Dikkat

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi altcoin Solana kripto para topluluğu içerisinde büyük bir popülerlik kazanan kripto para birimi. Özellikle  hızlı işlem hacmi ve ucuz işlem fiyatları nedeniyle dikkat çekiyor. Bu özellikleri Solana’yı DeFi ve dApp’lerde (merkezi olmayan uygulamalar) kullanım için umut verici bir aday haline getiriyor.

Ayrıca solana, özellikle sonu kötü biten FTX ile olan geçmişi olmak üzere, zorluklar karşısında muazzam bir mücadele gösterdi. Solana’nın 8 dolardan başlayan artışı 63 dolara kadar bir yükselişi tetikledi. Solana’daki bu artış piyasadaki olumlu gelişmeleri de etkiledi. Trend içerisinde pozitif duygular Solana’nın kripto para sektöründe önemli bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Bu yüzden bir altcoin sepeti oluştururken Solana tercihi mantıklı bir yaklaşımı işaret ediyor.

Ancak yatırımcılar piyasada hale belirsiz koşulların devam ettiğini unutmamalı ve temkinli adımlar atmak konusunda dikkatli olmalı.

Bitcoin, Ethereum ve Solana: Fiyat Beklentileri