1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Karagöl Milli Parkı: Doğanın Kalbinde Eşsiz Bir Deneyim

Karagöl Milli Parkı: Doğanın Kalbinde Eşsiz Bir Deneyim

featured
service

Yüz yıllık kültür ve tarih mirasçılığına ev sahipliği yapan Beypazarı’na 28 kilometre uzaklıktaki Karagöl Milli Parkı doğa severleri bekliyor. Aladağlar’ın güneyinde, 1650 metre yükseklikte yer alan Karagöl, Ankara’ya 128, İstanbul’a 350, Bolu’ya ise 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Karagöl Milli Parkı: Doğanın Kalbinde Eşsiz Bir Deneyim 1

İç Anadolu’nun karasal ikliminde yer alan Karagöl, dört mevsim farklı güzellikleri ile ziyaretçilere doğal bir terapi alanı sunuyor. Her iki tarafı yamaçlarla çevrili ve çam, dağ kavak ağaçları ile kaplı olan göl, yaklaşık 50 çeşit bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Şehrin kalabalığından sıyrılmak isteyenler için ideal bir konaklama ve doğa sporları merkezi olan Karagöl, bir krater gölü olmasıyla da dikkat çekiyor. Yer yer 80 metreye kadar inen derinliği ile göl, özellikle sazan balıkları açısından da zengin bir ekosisteme sahip.

Karagöl Milli Parkı: Doğanın Kalbinde Eşsiz Bir Deneyim 2

Karagöl Milli Parkı’nda doğaseverler için özel olarak ayrılmış alanlar da bulunuyor. Doğanın huzurunu ve muhteşem manzaralarını yaşamak isteyen herkes bu eşsiz alana davetli. Parkta doğayla iç içe vakit geçirebilir, kamp yapabilir, yürüyüş yapabilir ve bisiklete binebilirsiniz. Ayrıca parkın sunduğu restoran ve kafelerde yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Karagöl Milli Parkı hakkında bilgi almak ve rezervasyon için 0312 762 50 50 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Karagöl Milli Parkı: Doğanın Kalbinde Eşsiz Bir Deneyim
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.