1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası’nı 11. Kez Kazandı!

Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası’nı 11. Kez Kazandı!

featured
service

Beşiktaş, 62. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek kupayı 11. kez müzesine götürdü.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda nefesleri kesen bir mücadele yaşandı. Beşiktaş, 62. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Siyah-beyazlılar, camialarını ve taraftarlarını gururlandıran bu zaferle kupayı 11. kez müzelerine götürdü.

Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri 45+3’de Rachid Ghezzal, 54. dakikada Salih Uçan ve 90+4’te El-Musrati kaydetti. Trabzonspor’un gollerini ise 13. dakikada Paul Onuachu, 89. dakikada Nicholas Pepe kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Hulusi Akar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri karşılaşmayı tribünden izledi.

Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası'nı 11. Kez Kazandı! 1

Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonluğunun Öyküsü

  • Ziraat Türkiye Kupası maratonuna beşinci turda dahil olan siyah-beyazlı ekip, Eyüpspor’u Tüpraş Stadyumu’nda 4-0 mağlup ederek son 16 turuna adını yazdırdı.
  • Son 16 turunda Trendyol Süper Lig ekiplerinde Bitexen Antalyaspor’la karşılaşan Beşiktaş, müsabakadan 2-1 galip ayrılmasını bildi ve çeyrek finale yükselen taraf oldu.
  • Siyah-beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde bir başka Trendyol Süper Lig ekibi Tümosan Konyaspor’la karşılaştı. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan maçta rakibine 2-0 üstünlük sağlayan kulüp, kupada yarı finale yükseldi.
  • Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final müsabakaları, çift maç eleme usulüne göre oynandı. Bu turda MKE Ankaragücü ile karşılaşan Beşiktaş, yarı finalin ilk maçında deplasmandan golsüz eşitlikle döndü. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan rövanş maçında taraftarların desteğini arkasına alan siyah beyazlı ekip rakibini 1-0 mağlup etti ve Ziraat Türkiye Kupası’nda adını finale yazdırdı.
  • Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beliktaş, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Trabzonspor’la karşılaştı. Rakibini 3-2 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu.
Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası’nı 11. Kez Kazandı!