Belediye-İş Sendikası: Pursaklar Belediyesi işçilere baskı yapıyor

featured
service

Belediye-İş Sendikası Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Nevzat Metin, Hak-İş/Hizmet-İş’ten istifa ederek sendikalarına üye olan işçilere Pursaklar Belediyesi tarafından baskı yapıldığını söyledi.

Nevzat Metin yazılı açıklamasında, “Pursaklar Belediyesi Personel A.Ş işçileri, yıllardır işveren desteği, baskı ve tehditle işçilere zulmederek varlığına sürdürmeye çalışan Hak-İş/Hizmet-İş’ten, işçinin hakkını, hukukunu savunmadığı, emekçinin yanında olmadığı için istifa etmiştir. Pursaklar Belediyesi Personel A.Ş işçileri, sendikamızla irtibata geçip Anayasal ve yasal sendika seçme haklarını kullanarak özgür iradeleriyle sendikamız Belediye-İş’e üye olmuştur” ifadelerine yer verdi.

“Servisler kaldırıldı, üyelerimiz yürümeye zorlandı
Çalışanların özgürce sendika seçme hakkı bulunduğunu söyleyen Metin şu açıklamada bulundu: “Pursaklar Belediyesi Belediye Başkan yardımcıları, Personel A.Ş yöneticileri açık net ve belgeli bir şekilde Anayasal ve yasal haklarını kullanarak Hak-İş/Hizmet-İş’ten istifa edip, sendikamız Belediye-İş’e üye olan işçilere, Belediye-İş’ten istifa edip, Hizmet-İş’e yeniden üye olmaları için baskı yapmaktadır. Hizmet-İş’in zulmünden bunalıp, sendikamız Belediye-İş’e üye olan işçiler, belediye başkan yardımcıları ve şirket yöneticileri tarafından aranarak “Hizmet-İş, partimizin sendikası, istifanızı geri alın aksi taktirde…” diyerek tehdit edilmektedir. Sendikamız üyelerinin çoğunlukta olduğu birimlerde işyeri arasındaki servisler kaldırılmış, üyelerimiz 5-10 km yürümeye zorlanmıştır.

“Kimsenin işçileri tehdit etmeye hakkı yoktur”
Personel A.Ş Genel Müdürü, Hizmet-İş yöneticileri ile toplantı yaparak, baskı ve tehditle istifaları engellemeye, istifa edenlerin Hizmet-İş’e geri dönmesini sağlamaya çalışmaktadır. Müdür desteğiyle, tehditle yapılan sendikacılık değildir. Sendikacılık baskıyla tehditle ve zorbalıkla yapılamaz. İşçinin iradesini yok sayarak, işçiye dayanmadan, işverenin onayı ve desteğiyle, yapılan şey sendikacılık değildir.

Makamı ve mevkii ne olursa olsun hiç kimsenin Anayasal ve yasal sendika seçme hakkını engellemeye, özgürce sendika seçme hakkını kullandığı için işçileri tehdit etmeye hakkı yoktur. Üyelerimizi tehdit edenlere sesleniyoruz: “İşçinin sendikasına karışmıyoruz, benim haberim yok, emir kuluyum” ikiyüzlülüğünü bir kenara bırakın. Kendinizi dünya akıllısı, âlemi aptal sanmayın.

SENDİKAL BASKI, TÜRK CEZA KANUNU’NUN 118. MADDESİNE GÖRE, ALTI AYDAN İKİ YILA KADAR HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILACAK BİR SUÇTUR.

Bu kanunsuz emirleri verenler de, uygulayan maşalar da Türk Ceza Kanunu’na göre suç işlemektedir. Yargıtay, (Y18CD-K.2016/2433) kararında “Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi suçu bir kimsenin sendikaya girme veya girmeme, sendikal faaliyete katılıp katılmama yünündeki iradesi veya tercihinin cebir veya tehdit kullanılarak engellenmesi ile oluşur.” demektedir.

“Suç duyurusunda bulunacağız”
Sendikamız Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulunacaktır. Bu suçu işleyenler, yarın mahkeme kapılarında yargılanırken, tek başlarına kalacaklarını da bilsinler.
Yıllarca işverenden aldığı destekle, işçiye zulmeden, onun hakkını hukukunu aramayan, işçinin, emekçinin arkasında durmayanların bugün Personel A.Ş işçilerine söyleyeceği hiçbir şey olamaz.

Hiçbir Partinin, siyasi anlayışın arka ya da ön bahçesi olmayan, sadece işçinin emekçinin sesi olan sendikamız Belediye-İş, üyelerinin Anayasal ve yasal haklarının sonuna kadar takipçisi olmakta kararlıdır.

Bugün Pursaklar Belediyesi’nde sendikamıza üye olan işçiler baskıyla sendikamızdan istifaya zorlanıyor, üyelerimiz tehdit ediliyorsa, hiç kimse bu hukuksuzluğa, bu zulme sesiz kalmamızı beklemesin.

BURADAN ÜYELERİMİZİ TEHDİT EDENLERE SESLENİYORUZ; Gittiğiniz yol, yol değil, yanlışı yanlışla düzeltemezsiniz. Bu hukuksuzluğu durdurun. Aksi taktirde,, önce yüzlerce arkadaşımızla Belediye önünde bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu protesto ederiz. Ardından da Ankara’daki binlerce üyemizle belediyenin önünde zulmünüzü, adaletsizliğinizi tüm ülkeye anlatırız. Seçim sizin.

Belediye-İş Sendikası: Pursaklar Belediyesi işçilere baskı yapıyor

Yorumlar kapalı.