Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çankaya Belediyesine yönelik başlatılan ve aralarında Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in de bulunduğu operasyonun detaylarına ilişkin açıklama yaptı. Yürütülen soruşturma kapsamında toplam 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği ve şu ana kadar 27 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Başsavcılık koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerin; “suç örgütü kurma”, “suç örgütüne üye olma”, “rüşvet alma”, “rüşvet verme” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından işlem gördüğü belirtildi.
Başsavcılığın yürüttüğü hukuki süreç doğrultusunda şüphelilerin adreslerinde arama ve el koyma işlemlerinin yapıldığı ifade edilirken, firari konumdaki diğer şahısların yakalanmasına yönelik soruşturma ve operasyon faaliyetlerinin çok yönlü olarak titizlikle devam ettiği kaydedildi.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında; Aralarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in de yer aldığı toplam 36 şüpheli hakkında suç örgütü kurma, suç örgütüne üye olma, rüşvet alma, rüşvet verme, ihaleye fesat karıştırma suçlarından gözaltına alınmalarına ve adreslerinde arama, el koyma işlemi yapılmasına karar verilmiş, bu kapsamda şüphelilerden 27’si gözaltına alınmıştır. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik soruşturma işlemleri çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.























