Başkan Yaşar: Sanata ve kültüre sahip çıkacağız

featured
service

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kulübü Derneği Yenimahalle Şubesi’nin 5’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Genel Kurulda konuşan Yaşar, “Derneklere, STK’lara önem veriyoruz. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, Seymen kültürünü yaşatacağız. Sanata kültüre sahip çıkacağız” diye konuştu.

Derneklere, STK’lara önem veriyoruz

Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Ferudun Güngör’ün de bulunduğu toplantı, belediye tarafından kulübün Yenimahalle şubesine tahsis edilen Tepekule Seymenler Lokali’nde gerçekleşti. Ankara Kulübü Derneği Yenimahalle Şube Başkanı Hamit Başkaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan programda Başkaya, “2013 yılında kurulan şubemiz faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir. Derneğimiz kültürümüzün önemli ayağı olan; Oğuz töresi, mertlik, cömertlik, bilgelik ilkesini esas alarak, Seymen kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmaktadır. Bu yolda bize destek olan, halkımızın güvenini kazanarak yeniden Yenimahalle Belediye Başkanı seçilen Fethi Yaşar’a tüm üyelerimiz ve seymenlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yaptığı konuşmada Ankara Kulübü’nün köklü bir dernek olduğuna değinen Başkan Yaşar ise “Ankara Kulübü önemli bir kulüptür. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle, Cumhuriyet döneminde kurulan ilk sivil toplum kuruluşlarındandır. Ankara’nın değerlerini, kültürünü yaşatmak için hizmet etmektedir. Ben 2009 yılında göreve gelmeden önce kulübü ziyaret ettim, binası çürümüştü, yıllarca çivi çakılmamıştı. Belediye başkanı olursam binanızı yapacağım diye söz vermiştim, sözümün arkasında durdum ve Ankara Konağı’nı yaparak anahtarı kendilerine teslim ettim. Daha Sonra Yenimahalle Şubesi benden yer istedi, onlara da burada Tepekule’de bir yer verdik. Derneklere, STK’lara önem veriyoruz. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, Seymen kültürünü yaşatacağız. Sanata kültüre sahip çıkacağız” diye konuştu.

İlçemizi 1’inci sıraya yükselteceğiz

Yenimahalle’de kimseyi ayırt etmeden hizmet ettiklerinin de altını çizen Yaşar, “Yenimahalle halkı beni yeniden belediye başkanlığı görevine layık gördü. Bu benim dördüncü dönemim. Yenimahalle’yi gelişmişlikte 180’inci sırada devralmıştım, bugün Yenimahalle gelişmişlikte 5’inci sırada. İnşallah bu dönemde de Yenimahalle’nin kaynaklarını verimli kullanarak, ilçemizi 1’inci sıraya yükselteceğiz” dedi.

Başkan Yaşar: Sanata ve kültüre sahip çıkacağız