Başkan İmamoğlu Ukrayna Büyükelçisi’ni ağırladı

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rusya ile savaş halindeki Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy’ı ağırladı.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy’ı ağırladı.

Bodnar ve Nedilskıy, Sarıyer Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’te gerçekleşen buluşmaya eşleriyle birlikte katıldı.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın içinde bulunduğumuz yüzyıla yakışmadığını vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2022 yılında, bir ülkenin bir ülkeyi işgal etmesi ve bunu meşru bir hareket olarak tariflemesi, mevzu veya konu onu ne olursa olsun, kabul edilebilir bir şey değil. Her iki ülkeyle de deniz komşusuyuz. Tarihi, çok eski bağlarımız var. Dolayısıyla, kurduğumuz bütün cümleleri aslında dünya ölçeğinde, evrensel duygularımla ifade ediyorum. Bu noktada, yapılan bu işgale karşı olduğumu ve Ukrayna halkının yanında olduğumu dile getirmek istiyorum” diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ anlayışının Ukrayna için de geçerli olduğunu vurgulayan Büyükelçi Bodnar ise, İmamoğlu’na, ihtiyaç duydukları insani yardım malzemesi listesi sundu.

“Birçok savaştan sonra kurulmuş bir ülke olarak diyoruz ki; en değerli felsefe, yurtta barış ve dünyada barışın tesis edildiği bir hayat” diyen Başkan İmamoğlu, Bodnar’ın teslim ettiği listeyle ilgili çalışmaların başlatılması için yardımcılarına talimat verdi.

Başkan İmamoğlu Ukrayna Büyükelçisi'ni ağırladı 1

Başkan İmamoğlu Ukrayna Büyükelçisi’ni ağırladı